TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Bíróság elé citálhatja az angol kormány az EDS-t, korábbi it beszállítóját az adó-befizetési rendszer rendellenes működése miatt. Az adóhatósághoz már több mint félmillió adózó jelezte, hogy túlfizetést akarnak rajta behajtani.

Egy kormányzati hivatalnok szerint a türelem hamarosan elillan a vállalattal szemben, miután a cég nem képes a kompenzációt idén teljesíteni. A hivatalnok úgy tájékoztatott, ha hamarosan az EDS nem rukkol ki újabb kompenzációs csomaggal, akkor a kormány a kezébe veszi a dolgokat.

Az EDS szerint a problémák időhiányból adódtak, mivel a pénzügyminiszter nem adott elég időt a rendszer tesztelésére. A héten tovább gyűrűzött a botrány, mikor az adóhatóság nem volt képes a harmadik negyedéves belföldi bevétel kiszámolni a rendszer hanyagságából adódó túlfizetések, csalások és hibák miatt, írja a BBC.

A 2003 negyedik negyedéves bevallások 3,4 százaléka hibás volt, a csalások összesen 460 millió fontot tettek ki, míg a túlfizetések ennél jóval többet, 2,2 milliárd fontot. Összességében a az adóhatóság 961 millió fontot kell visszafizessen az adózóknak.

Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:
Szigorúbb könyvvizsgálatra számíthatunk

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.