TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A csatlakozó országokba befektető magyar nagyvállalatok úgy vélik, hogy az új áfa- és vámszabályok május elseji bevezetése körül továbbra is jelentős a bizonytalanság és számos gyakorlati kérdés vár megoldásra.

A csatlakozó országokba befektető magyar nagyvállalatok úgy vélik, hogy az új áfa- és vámszabályok május elseji bevezetése körül továbbra is jelentős a bizonytalanság és számos gyakorlati kérdés vár megoldásra - vélekednek a Közvetett Adó Fókuszcsoport (KAF) tagjai.

A PricewaterhouseCoopers kezdeményezésére, a befektetésekben érdekelt magyar társaságok által létrehozott csoport közleménye szerint számos csatlakozó tagállamban a szükségesnél lassabban haladnak az előkészületek, és a május 1-jén hatályba lépő törvények tervezetei még sok lényeges változtatást igényelnek.

A csoport szerint mind a multinacionális, mind a helyi kis- és középvállalatok többsége fontosnak tartja, hogy a kezdetektől fogva megfeleljen a csatlakozással életbe lépő új jogszabályoknak. Komoly nehézségeket okozhat azonban a felkészülésben, ha nem áll időben rendelkezésükre átlátható, egyértelmű szabályozás és útmutatás.

A csoport szorgalmazza, hogy a csatlakozó országok új, közvetett adókra vonatkozó jogszabályai lehetőség szerint minél inkább vállalkozásbarát környezetet teremtsenek. Véleményük szerint ez egyrészt különösen fontos a törvények betartása és a gördülékeny átállás érdekében, másrészt kritikus pontja a csatlakozó országok versenyképességének az EU bővítést követően. A csoport elemzést készített, amely megnevezi és népszerűsíti a csoport tagjainak eddigi tapasztalatai alapján kialakult "legjobb EU-s gyakorlatot" a forgalmi adók területén.

Ez a dokumentum kiindulópontként szolgál a csoport tagjai és a csatlakozó országok hatóságainak vezetői közötti együttműködéshez. A Fókuszcsoport nagy hangsúlyt helyez olyan forgatókönyvek elkészítésére, amely az áfa- és vámproblémák fennmaradása esetén is segítséget nyújt a tagoknak ahhoz, hogy a májusban életbe lépő jogszabályoknak megfeleljenek. A Fókuszcsoportot jelenleg a fogyasztási cikkek, az élelmiszeripar, a termelővállalatok, az acélipar, a gyógyszergyártók, a pénzügyi szolgáltatók, az autóipar, a szoftvergyártók és a szolgáltatóipar képviselői alkotják. A KAF 2003 májusa óta párbeszédet folytat a csatlakozó országok többségében az adóhatóságokkal és a minisztériumokkal a tényleges előrelépés érdekében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.