TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vállalati kockázatok minimalizálására a Deloitte Magyarország az integrált stratégiák alkalmazását tartja a legjobb megoldásnak, derül ki a könnyvvizsgáló cég lapunkhoz eljuttatott tanulmányából.

A vállalati kockázatok minimalizálására a Deloitte Magyarország az integrált stratégiák alkalmazását tartja a legjobb megoldásnak, derül ki a könnyvvizsgáló cég lapunkhoz eljuttatott tanulmányából.

[ajanlo=474][igazitas=left/]A jelentős értékvesztést szenvedett vállalatok 80 százaléka nem csupán egy típusú kockázatnak volt kitéve - erre a következtetésre jutott a Deloitte kutatási részlege nemrég kiadott tanulmányában. Ennek ellenére a cégek gyakran nem voltak tisztában a kockázatok közötti összefüggésekkel. "Az egyes veszélyességi forrásokat nem vizsgálhatjuk önmagukban, a vállalatoknak integrált kockázatkezelésre van szükségük a különböző folyamatok kölcsönhatásainak azonosításához" - olvasható a közleményben.

A versenykörnyezet változása például az értékesítés csökkenéséhez vezethet, ami stratégiai kockázat. Ennek leküzdésére a vállalat esetleg fenntartja a pénzügyileg veszteséges helyzetet a piaci részesedés megtartása érdekében, ami viszont növeli a pénzügyi kockázatot.

A vállalatoknak időről időre úgynevezett "stressz teszteket" kell végezniük, hogy meggyőződjenek arról: megfelelően tudnak-e reagálni katasztrófahelyzetekre (pénzügyi válság, botrányok, terrorista cselekmények). A stressz tesztek és szcenárió elemzések alapján meg lehet állapítani a ritkán előforduló események esetleges negatív hatását.

A menedzsmentnek jobb belső információs rendszerekre lenne szüksége, hogy pontos és időszerű tájékoztatást kapjon a kockázatokról és lehetséges megoldásokról. Nem pusztán pénzügyi adatokról van szó, hanem egyéb, a vállalat teljesítményét, ügyfélkapcsolatait, versenypiaci kihívásait, illetve teljes üzleti környezetét jellemző információkról.

Ezeknek gyorsan kell eljutniuk az érintett döntéshozókhoz. Ezen túlmenően, olyan folyamatok bevezetésére van szükség, amelyek lehetővé teszik a döntéshozók számára, hogy a beérkező hírekre azonnal reagálhassanak.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.