2008. március 4. 16:49

A Magyar Nemzeti Bank erősen elkötelezett az inflációs célja iránt, akár pénzügypolitikai szigorításra is hajlamos, ha a forint tartós gyengesége veszélyeztetné a célt, írta a Reuters hírügynökség kedden, az MNB Monetáris Tanácsának egyik tagját, Obláth Gábort idézve.

Hozzátette: nincs szükség nyílt piaci beavatkozásra a forintpiacon. Szóbeli beavatkozásnak pedig megteszi egy ilyen interjú.

Obláth elmondta: legutóbb a Monetáris Tanács azért döntött az alapkamat szinten tartása mellett, mert a bérfizetések egyes területein és a piaci szolgáltatásokban ígéretes dezinflációs jeleket tapasztalt, másfelől a GDP-növekedés elmarad a hosszú távú potenciáltól, és a lakossági fogyasztás gyenge.

A forint kereskedési sávjának eltörléséről azt mondta, hogy ez az intézkedés megerősítette az MNB hitelességének alapját.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.