2009. október 8. 12:59

Megszerezheti a Ringier-csoport az Europress Kft. és az Euromédia Bt. feletti irányítást, miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte a lapkiadói tranzakciót.

A Ringier AG 2009. júniusában vásárolta meg a Heinrich Bauer Verlag Beteilungs-től (HBV) az Europress Lapkiadó Kft üzletrészeinek 50 százalékát, valamint annak az Euromédia Lapkiadó Bt-ben meglévő 49,98 százalékos részesedését.

A svájci Ringier AG által irányított vállalkozások alkotta csoport (Ringier-csoport) meghatározó magyarországi tevékenysége a lapkiadás, ezen kívül működteti a Ringier Nyomdát is, ahol az általa megjelentetett lapok nyomdai munkálatait végzik. A Ringier-csoport jelenteti meg Magyarországon a Népszabadság országos politikai napilapot, a Blikk országos bulvár napilapot, a Nemzeti Sport országos sportnapilapot, valamint a Vasárnapi Blikket, a Képes Sport, a Nemzeti Sport Magazin, valamint a Sport & Style kiadványokat.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.