2012. január 27. 13:04

20,2 milliárd dolláros 2011-es eredményről számolt be a Ford, amire 1998 óta nem volt példa a nagy amerikai autógyárnál. Árfolyama mégis 5 százalékos zuhanást mutat.

A Ford a tavalyi negyedik negyedévben - amely egyhuzamban már a 11. nyereséges három hónapja volt - 13,6 milliárd dollár profitot termelt, ami részvényenként 3,4 dollárt tesz ki. Egy évvel ezelőtt ugyanezek a mutatók 190 millió dollárt és 5 centet mutattak.

Ugyanakkor egyszeri tételek nélkül (12,4 milliárd késleltetett adózással összefüggő tétel) a negyedéves nyereség mindössze 20 cent volt, ami 20 százalékkal alacsonyabb, mint az elemzők által várt 25 cent. Éves szinten pedig az egyszeri tételek nélkül számolt nyereség mindössze 8,8 milliárd dollár lett, részvényenként 1,51 dollár. Elemzők ebben az esetben 1,99 dollárt vártak.

A Ford részvények ára a nyitás előtti kereskedésben 5,3 százalékos bukóban vannak, miközben tegnapi 19 százalékkal emelkedtek 2012-ben. A Ford tulajdonosai tavaly 36 százalékos értékcsökkenést voltak kénytelenek elszenvedni.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.