TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Változatlan feltételek mellett 2,5-3 százalékos lehet a magyar gazdaság zsugorodása idén, az infláció 2,5-3 százalék körül lesz, az államháztartás hiánya pedig az eredetileg kitűzött 2,6 százalék körül alakulhat - mondta el Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

A most bejelentett GDP-csökkenési előrejelzés jócskán meghaladja a korábban szóba került egy százalék körüli prognosztíciót, az inflációs várakozás viszont korábban 4,5 százalék körül volt.

Tavaly az államháztartás 907,1 milliárd forint hiánnyal zárt a Pénzügyminisztérium adatai szerint, ami a GDP 3,3 százaléka. Az infláció 6,1 százalékos volt 2008-ban, ennyivel emelkedtek átlagosan a fogyasztói árak.

A bruttó hazai termék (GDP) 2008 III. negyedévében 0,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, naptári hatás kiszűrésével 0,7 százalékkal nőtt, a növekedés húzóereje a mezőgazdaság teljesítménynövekedése volt.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.