TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A mutatószámok helyes alkalmazását sok hazai cég még csak most tanulja. Miközben egy jól létrehozott és működtetett rendszer javítja a kockázat- és teljesítménymenedzsmentet, önmagában különféle ráták egy helyre gyűjtése szinte semmit sem ér, írja a Világgazdaság.

[ajanlo=95][igazitas=left/] Az erős szakmai befektetőkkel rendelkező cégeknél a tulajdonos rendszerint komoly hangsúlyt fektet a megfelelő kontrolling- és monitoringrendszer helyes létrehozására és alkalmazására, a kisebb cégeknél még sok a javítanivaló. Alapvető hiba a túl sok, vagy nehezen mérhető mutató, a túl sok vagy túl kevés pénzügyi adat. Még a sok jó mutató sem ér sokat, ha nincsenek kijelölve a felelősségi körök, és nem tudni, baj esetén kinek kell lépnie. A megfelelő rendszer azonban jelentősen megkönnyíti a kockázatelemzést.

Projekt tervezésekor érdemes aszerint csoportosítani a bizonytalanságot okozó tényezőket, hogy azok a munka melyik szakaszában jelentkezhetnek, mit okoznak, és milyen intézkedésekkel kezelhetők. Azt is figyelembe kell venni, hogy az adott tényező mekkora, és mennyiben tudunk rá érdemben hatni. Ha pedig már üzemel a rendszer, arra is érdemes hangsúlyt fektetni, hogy az egyes mutatók súlyát az üzlet fejlődésével összhangban változtassuk, derül ki a Világgazdaság cikkéből.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.