<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A nagy vállalatátvételek ideje már lecsengett az energiaiparban, ami a jövőben számít, az a partneri együttműködés, jelentette ki egyebek között Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a Der Standard osztrák lap pénteki számában megjelent nyilatkozatában.

Hernádi szerint amióta mindenki az energiabiztonságról beszél, ismét növekszik az állami befolyás az ágazatban. Ennek alátámasztásául megemlítette, hogy a világ olajlelőhelyeinek 65 százaléka államilag ellenőrzött cégek tulajdonában van.

A Mol bekebelezésére törekvő OMV osztrák olaj- és gázipari konszernnel kapcsolatban elmondta, hogy az olyasfajta átvételt, amelyet az OMV meglebegtetett (az OMV-nak jelenleg 20,26 százaléka van a Mol-ban), voltaképpen csak jelentős részvényesi többséggel lehetne megvalósítani. Az osztrák cégnek alkalma lett volna ezt kezdeményeznie a Mol múlt heti közgyűlésén, de nem élt a lehetőséggel, mondta Hernádi. (A közgyűléssel kapcsolatos állítólagos anomáliákról a pénteki Financial Times írt.)

Tisztázta azt is, hogy a Mol vezetése a saját részvények visszavásárlását már azelőtt megkezdte, hogy az OMV belefogott volna az "ellenséges közeledésbe". Az osztrák vállalat vezetése azzal vádolja a Mol igazgatóságát, hogy azért vásárolt vissza a cég saját részvényeket nagy mennyiségben, mert azok birtokában a vezetés tulajdonossá akar válni a vállalatban.

Az interjúban Hernádi feltárta, hogy személy szerint csalódott Wolfgang Ruttenstorfer OMV-vezérigazgatóban, akivel többé már nincs miről tárgyalnia. A bizalom odavan, mutatott rá, hozzátéve: természetesen ha osztrák részről javaslatot tesznek valamilyen együttműködésre, akkor azt a Mol meghallgatja, és "lehetőségeink keretében kedvezően válaszolunk rá".

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.