Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A tavaly év elején kiélesedett Orbán-Simicska párharc hatása érezhető volt a milliárdos vállalkozó egyik cégének számain. Csúnyán visszaestek az árbevételek, viszont még így is sikerült 700 milliós osztalékot kifizetni.

2015 februája a nyilvánosság előtt is sorsfordító időszak volt az Orbán-Simicska kapcsolatban, az ominózus G-day után leplezetlenül igyekeztek minden fronton háttérbe szorítani Simicska Lajos cégeit. Ez alól a Hung-Ister Zrt. sem volt kivétel, mely a megváltozott környezet ellenére mégis képes volt irigylésre méltó teljesítményt felmutatni.

A főként közmédia számára műsorokat gyártó cég  friss beszámolója már árulkodik arról, hogy gyökeres változások történtek tavaly. A nettó árbevétel ugyanis drasztikusan visszaesett: a 2014-es 4 milliárd forint után már "csak" 2,5 milliárd forint folyt be Simicska kasszájába. A kiegészítő melléklet részletes adatai szerint ezt főként a film, videó- televízióműsor gyártásából származó bevétel megcsappanása eredményezte. Tavaly 2,1 milliárd folyt be a korábbi 3 milliárd után, de emellett közel negyedmilliárddal kevesebb bevétel származott a reklámügynöki tevékenységből is.

Mindezek mellett a költségek is a korábbinál szerényebben alakultak, anyagjellegű ráfordításként 1,5 milliárdot költöttek a korábbi 2,2 milliárd után, a személyi jellegű ráfordítások pedig 143 milliót jelentettek, ami 56 millióval kevesebb az előző évinél. Így már üzemi szinten is kisebb nyereséget tudott termelni a Hung-Ister, 824 milliót, ami 41 százalékkal kevesebb a 2014-esnél.

A rendkívüli és a pénzügyi eredmény figyelembevételével 780 milliós adózás előtti nyeresége lett Simicska cégének, melyre 54 millió forint adófizetési kötelezettsége keletkezett. A megmaradt összeg döntő részét, 700 millió forintot fizetett ki osztalékként. Ez 480 millióval kevesebb az előző évinél, akkor még 1,18 milliárdot vehetett ki Simicska a cégből.

Az osztalékfizetés után a "maradék" 26,5 millió forintot bent hagyta a társaságban.

Ebben világelső a felcsúti foci

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.