4p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mivel 2013-tól jelentős mértékben átalakult az adórendszer, érdemes egy csokorba szedni, milyen kedvezményeket vehetnek igénybe a vállalkozások a foglalkoztatottjaik után.

Könnyen megeshet, hogy az idei év több vállalkozás esetében is a fennmaradásról, vagy a gazdasági teljesítmény szinten tartásáról fog szólni. Belső fogyasztás ugyanis nincs, a gazdasági növekedésre is legfeljebb az év második felében lehet számítani, a működési költségeket pedig növeli az új adók esetleges áthárítása (tranzakciós adó, telefonadó, közműadó). Ilyen környezetben pedig a korábbinál is nagyobb hangsúly lehet a takarékoskodáson, melynek egyik formája a költségcsökkentés, ezen belül is az érvényesíthető kedvezmények.

Mivel azonban 2013-tól újfent jelentős mértékben átalakult az adórendszer, érdemes egy csokorba szedni, milyen kedvezményeket vehetnek igénybe a vállalkozások a foglalkoztatottjaik után.

A Munkahelyvédelmi Akcióterv keretében igényelhető kedvezményekről már többször is írtunk korábban ezért ezekre, csak nagyvonalakban térnénk ki.

1) Szakképzettséget nem igénylők után
A FEOR 9. főcsoportjába tartozó foglalkozás szerinti munkakörökben foglalkoztatott alkalmazottak után 14,5 százalékos szociális hozzájárulási adókedvezményt vehető igénybe. Akárcsak a többi esetben, itt is bruttó 100 ezer forintos bérig él ez a könnyítés.

2) Tartósan munkanélküliek
Ha a munkaadó olyan alkalmazottat vesz fel, aki ezt megelőzően kilenc hónapon belül hat hónapig álláskeresőként volt nyilvántartva az első két évben 27, a harmadik évben pedig 14,5 százalékos kedvezménnyel csökkentheti a munkaerőköltséget. Természetesen bruttó 100 ezer forint után legfeljebb.

3) 25 év alatti és 55 év felettiek
Esetükben a bruttó bér, de legfeljebb 100 ezer forint után 14,5 százalékos kedvezmény érvényesíthető a pályakezdőnek nem minősülő 25 év alatti, illetve a 55 év feletti dolgozók után.

4) GYES-ről, GYED-ről visszatérő kismamák
A kismamák munkaerőpiacra történő segítését szolgálja a bruttó bérnek, de legfeljebb 100 ezer forintnak a 27 százalékára jogosító kedvezmény, mely a foglalkoztatás első két évében él. A harmadikban 14,5 százalékkal csökkentheti a költséget a munkáltató.

Egyéb kedvezmények

5) Bérkompenzáció
A kormány azoknak a vállalkozóknak, akik teljesítették az elvárt béremelést, bérkompenzációt tettek lehetővé, mely még az idei évben is érvényesíthető, bár már alacsonyabb mértékkel. Ezzel kapcsolatban bővebben olvashat a Kiszámoltuk, idén ki után mennyi bérkompenzáció jár című cikkünkben. Arról pedig, hogy ezzel, vagy a Munkahelyvédelmi Akcióterv kedvezményeivel jár-e jobban, az Orbánék új kedvezményei verik a bérkompenzációt című anyagunk szolgál részletekkel.

6) Pályakezdők után
A 25 év alatti pályakezdőket is kedvezményesen lehet foglalkoztatni az idei évtől. Esetükben az első két évben a bruttó bér, de legfeljebb 100 ezer forint 27 százalékával csökkenthető a foglalkoztatás költsége. A munkavállaló ebben az esetben szükséges, hogy az adóhatóság által kiállított, 15 napnál nem régebbi igazolással rendelkezzen, hogy 180 napnyi biztosítási kötelezettséggel rendelkezik.

7) Kutatók foglalkoztatása
A Doktori (PhD) vagy ennél magasabb tudományos fokozattal, címmel rendelkező kutató, fejlesztő munkavállalót foglalkoztató, vállalkozásként működő kutatóhelyek részkedvezményt vehetnek igénybe az alkalmazottak után, melynek mértéke a bruttó bér, de legfeljebb 500 ezer forint 27 százaléka.

8) Karrier Híd program
A közszférából a versenyszférában történő elhelyezkedést kívánja a kormány ezzel a kedvezménnyel segíteni. A programban részt vevő, hatósági bizonyítvánnyal rendelkező természetes személyt foglalkoztató költségvetési szervnek nem minősülő vállalkozások jogosultak ennek igénybe vételére. A kedvezmény mértéke a bruttó bér, de legfeljebb a minimálbér, vagyis 196 ezer forint 13,5 százaléka.

Nem lehet összevonni

Egyes kedvezményeket egyszerre is igénybe lehet venni, így például a Karrier Híd program kedvezménye a bérkompenzációval összevonható, ahogy a Start Plusz, Start Extra és Start Bónusz kedvezményeket is lehet egyszerre érvényesíteni a Karrier Híd Programmal.

Viszont a bérkompenzáció a munkahelyvédelmi akciótervvel nem érvényesíthető egyszerre, ahogy dönteni kell a munkaadónak az utóbbi lehetőség és a Start-kedvezmények között is.

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!