TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Egészen megdöbbentő, hogy egész Európában csak a románok élnek a magyaroknál rosszabb körülmények között. És igaz ez a fiatalokra és a teljes népességre egyaránt.

Az Eurostat egy frissített kimutatása szerint a teljes lakosság 15,5 százaléka súlyos lakáskörülmények között él.

Mit jelent a súlyos lakáskörülmény?
Az Eurostat megfogalmazása szerin súlyos lakáskörülménynek nevezhető az, amikor a ház/lakás esetében nincs megfelelő nappali fény, fürdő/zuhanyzó vagy WC vagy megfelelő tetőszerkezet, emellett a lakás túlzsúfolt.

Ők a legjobban kereső hírességek 

Ilyen komfort nélküli körülmények között él több mint 1,5 millió magyar. Igaz, az elmúlt évek hoztak némi javulást, hiszen 2010 óta ez a legalacsonyabb aránynak tekinthető, akkor 17,7, 2014-ben pedig még 17,3 százaléka élt a lakosságnak ilyen szegényes körülmények között.

A csökkenés azonban nem ad okot túl sok örömre, hiszen Európán belül egyedül csak a románok rendelkeznek nagyobb rátával (a litvánokkal osztozunk a második helyen). 2015-ben keleti szomszédaink 19,8 százalékának voltak rettentő szegényesek a lakhatási körülményei. Mögöttünk a harmadik legrosszabb lakáskörülményekkel pedig a bolgárok rendelkeznek, 11,4 százalékkal, melyből érzékelhető, hogy helyzetünk kiugróan rossz. A rangsor másik végén Ciprus szerepel 0,5 százalékkal, előtte a finn és a norvég 0,7 százaléka áll.

Az országos átlagnál jóval rosszabb helyzetről árulkodik a 15-29 évesek rátája, a fiataloknak ugyanis a 21,2 százaléka él kiábrándító körülmények között a 2014-es 24,2 százalékos arány után. Ez - akárcsak az országos átlag - a második legmagasabb Európában, ennél nagyobb arányban már csak a román fiatalok helyzete keserűbb, közül ugyanis 28,3 százalék nélkülözi a komfortot a mindennapokban.

Ám, ha ez még nem lenne elég, a 6 évnél fiatalabbak 23,8 százaléka, a 18 éven aluliaknak pedig 25,3 százaléka nélkülözéssel teli környezetben kénytelen felcseperedni.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.