<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Politikai átláthatóságra, vagyis a jelenlegi bizonytalanság felszámolására van szükség az olasz hitelválság elleni küzdelemhez - utalt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője a Silvio Berlusconi miniszterelnök utódlásának kérdésére Pekingben csütörtökön.

Senki sem tudja pontosan ki lesz az utód, s e zavar kedvez a piac változékonyságának - hangoztatta Lagarde pekingi sajtótájékoztatóján. A volt francia pénzügyminiszter nem kommentálta a német és francia egyeztetéseket, amelyek - hírek szerint - egy egységesebb és jóval kisebb eurózóna tervéről zajlottak.

Lagarde pekingi tárgyalásait követően elmondta: úgy véli, a kínai vezetés egyértelműen aggódik az európai válság miatt, s felkészült a jüan árfolyamának további erősödésére.

Kérdésre válaszolva úgy vélte: Kínában hamarosan megnyílik az út egy lazább monetáris politika előtt, s fontosnak tartotta, hogy a kínai gazdaság motorja egyre inkább a fogyasztás legyen.

Arra is kitért, hogy álláspontja szerint még nincs itt az ideje annak, hogy a kínai valutát bevonják az IMF által használt hitelpénz, az SDR, vagyis a különleges lehívási jogok rendszerébe, de megjegyezte ugyanakkor a lépésre akár hamarosan sor kerülhet.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.