TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A kormánnyal régóta üzleti kapcsolatban álló cég, a Nézőpont Kft. kapta meg a megbízást.

Boros Bánk Levente neve nem cseng ismeretlenül a tévénézők számára, a politikai elemző gyakori vendég a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló csatornákon. Jól indult az év a számára: a parlamenti Fidesz-frakció 8,3 milliós szerződést kötött az általa irányított céggel, a Nézőpont Kft.-vel.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője

Ezért külföldi és belföldi médiafigyelési, médiaelemzési és médiahatás-vizsgálati szolgáltatást kell nyújtaniuk. Amely feladat nem lesz ismeretlen a cég számára, hiszen a Médianéző 2011 óta készíti a kormányzati médiamonitort, több mint 100 közintézmény kap tőlük médiaszemlét, elemzést és kutatást.

Ezt a Nézőpont Csoport reklámozza a honlapján. E csoportba tartozik még a Nézőpont Intézet Nonprofit Kft., és a Kutatópont Kft. Korábban a Nézőpont ügyvezetője Mráz Ágoston Sámuel volt, aki szintén ismert politikai elemző. A helyére 2016 elején került Boros Bánk Levente. Mráz a teljes csoport igazgatóságában dolgozik jelenleg.

A Nézőpont Kft-ről legutóbb tavaly áprilisban írtunk, amikor egy a mostaninál komolyabb megbízást nyertek el a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. A feladat azonban más volt: külföldieket kellett felhívniuk, hogy megtudják, milyen véleménnyel vannak Magyarországról. 

A mostani szerződést az egyik oldalról Boros Bánk Levente írta alá, a megbízó képviseletében pedig Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője járt el. A szerződés hatálya 2018. január 1. és 2018. május 31. közötti időszakra szól. Vagyis a munka java részét az április 8-ra kiírt országgyűlési választás előtti időszakban kell elvégeznie a cégnek.

A Fidesz korábban is szerződött médiafigyelésre cégekkel. A parlamenti nyilvántartás szerint 2014-ben és 2015-ben összesen 5 szerződést kötöttek konkrétan erre a feladatra. Akkoriban az Inform Data Bt. és a Neticle Technologies Kft. jutott megbízásokhoz.

A Nézőpont Csoport tulajdonosa a korábban a Miniszterelnökségen jogi ügyekkel foglalkozó Győri Tibor, aki Habony Árpáddal is üzleti kapcsolatban áll. A csoport tavalyi eredményéből 147,7 millió forintot osztalékként fizettek ki a társaság részvényese számára. 

Baka F. Zoltán

mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.