2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az egyikben bemelegítenek, a másikban versenyeznek majd.

Tavaly decemberben kötött szerződést Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Építő Zrt.-Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. kettős arról, hogy utóbbiak új versenyuszodát húzzanak fel a városban, a régi uszoda mellé. A munkacsomag egészen pontosan az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítéséből, a kiszemelt területen álló régi épület elbontásából és magából a kivitelezésből állt, melynek végén egy

  • 7500 m2 össz alapterületű,
  • 3 szintes,
  • 800 fős lelátóval rendelkező,
  • FINA szabályoknak megfelelő,
  • 10 pályás

versenyuszodának kell megszületnie. A kapcsolódó létesítményekről (evezős tanmedence, összekötő nyaktag, környezetrendezés, beléptető és vagyonvédelmi rendszer, parkoló építés) is a két cégnek kell gondoskodnia, csak úgy, mint az eszközbeszerzésről.

A megállapodás szerint a munkát két év alatt kellett volna befejezni, és a két cég 4,4 milliárd forintot kapott volna érte. Most viszont módosítani kellett a szerződésen.

az új kaposvári versenyuszoda látványterve (forrás: magyarepitok.hu)

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint "olyan körülmények miatt, amelyet a kellő gondossággal eljáró ajánlatkérő nem láthatott előre" kellett csavarni egyet a dolgokon. Ez volt a konkrét ok:

"A tervezés során fontos sportszakmai szemponttá vált, hogy az új versenyuszoda a lehető legközelebb kerülhessen a meglévő épülethez. Ennek oka, hogy a régi épületben található 25 méteres medence látja el a bemelegítő medence funkcióját. A két épület távolsága azonban csak további közmű kiváltásokkal (többek között középnyomású gázvezeték, víznyerő kút áthelyezés, szennyvízvezeték kiváltás) csökkenthető 30 méterrel. Az épület áthelyezésével kapcsolatos közműkiváltások többlet tervezést igényelnek, mely a projekt időtartamát (tervek,
engedélyek beszerzése, kivitelezés) 3 hónappal megnöveli."

A szerződött felek új megállapodása alapján a tervezési feladatokat 2017. augusztus 15-ig kellett megcsinálni, míg a kivitelezési feladatokkal 2019. március 31-ig kell majd elkészülni.

A módosítás persze a számlán is nyomot hagyott, az új feladatok plusz 250 millió forintos költséget jelentenek, így az egész beruházás

4,65 milliárdra drágult.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!