TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az egyikben bemelegítenek, a másikban versenyeznek majd.

Tavaly decemberben kötött szerződést Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Építő Zrt.-Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. kettős arról, hogy utóbbiak új versenyuszodát húzzanak fel a városban, a régi uszoda mellé. A munkacsomag egészen pontosan az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítéséből, a kiszemelt területen álló régi épület elbontásából és magából a kivitelezésből állt, melynek végén egy

  • 7500 m2 össz alapterületű,
  • 3 szintes,
  • 800 fős lelátóval rendelkező,
  • FINA szabályoknak megfelelő,
  • 10 pályás

versenyuszodának kell megszületnie. A kapcsolódó létesítményekről (evezős tanmedence, összekötő nyaktag, környezetrendezés, beléptető és vagyonvédelmi rendszer, parkoló építés) is a két cégnek kell gondoskodnia, csak úgy, mint az eszközbeszerzésről.

A megállapodás szerint a munkát két év alatt kellett volna befejezni, és a két cég 4,4 milliárd forintot kapott volna érte. Most viszont módosítani kellett a szerződésen.

az új kaposvári versenyuszoda látványterve (forrás: magyarepitok.hu)

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint "olyan körülmények miatt, amelyet a kellő gondossággal eljáró ajánlatkérő nem láthatott előre" kellett csavarni egyet a dolgokon. Ez volt a konkrét ok:

"A tervezés során fontos sportszakmai szemponttá vált, hogy az új versenyuszoda a lehető legközelebb kerülhessen a meglévő épülethez. Ennek oka, hogy a régi épületben található 25 méteres medence látja el a bemelegítő medence funkcióját. A két épület távolsága azonban csak további közmű kiváltásokkal (többek között középnyomású gázvezeték, víznyerő kút áthelyezés, szennyvízvezeték kiváltás) csökkenthető 30 méterrel. Az épület áthelyezésével kapcsolatos közműkiváltások többlet tervezést igényelnek, mely a projekt időtartamát (tervek,
engedélyek beszerzése, kivitelezés) 3 hónappal megnöveli."

A szerződött felek új megállapodása alapján a tervezési feladatokat 2017. augusztus 15-ig kellett megcsinálni, míg a kivitelezési feladatokkal 2019. március 31-ig kell majd elkészülni.

A módosítás persze a számlán is nyomot hagyott, az új feladatok plusz 250 millió forintos költséget jelentenek, így az egész beruházás

4,65 milliárdra drágult.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.