2010. március 25. 09:06

Oszkó Péter pénzügyminiszter szerint nincs meglepetés az Európai Bizottság által a magyar konvergencia programról szerdán kiadott jelentésben, hiszen, amiket kifogásol Brüsszel, azokat a kormány már korábban is ismertette.

A pénzügyminiszter csütörtökön reggel az atv Jam című műsorában azt mondta: az Európai Bizottság 2011-re, 2012-re vonatkozóan fogalmazta meg azt a kifogását, hogy nincsenek meg a részletesen kidolgozott programok. Valóban nincsenek meg, hiszen Magyarország választás előtt áll - jegyezte meg.

Semmi olyat nem mondott Brüsszel, amelyet a kormány már ne ismételt volna el többször - jelentette ki Oszkó Péter hozzátéve, hogy a jelenlegi kormány egy költségvetési pályát határozott meg, ezt kell majd kitölteni konkrét intézkedésekkel az új kormánynak.

A pénzügyminiszter kijelentette, hogy nem igaz az az ellenzéki állítás, miszerint az egész évre tervezett államháztartási hiány 100 százalékát eléri április végére. Megjegyezte, hogy az első negyedévre a 75 százalékát várják, de - mint mondta - olyan a költségvetés lefutása, hogy éven belül felmehet akár 100 százalék fölé is, az év végi bevételekkel azonban teljesülhet a hiánycél. "Nem költjük el előre a pénzt, olyan ütemben költjük el, ahogy a költségvetés diktálja" - jelentette ki.

Véleménye szerint a hiánycél tartása elemi érdeke az országnak. Ha azonban további lépéseket vállal a következő kormány, további reformokat hajlandó végrehajtani, amelyekből később még több megtakarítás jöhet, akkor el lehet gondolkozni azon, hogy valóban a hiánycél tartása a legfontosabb kérdés-e - mondta Oszkó Péter.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.