TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Bundesligában a VFB Stuttgart vezette be elsőként a Balanced Scorecard módszert, a kiegyensúlyozott mutatószámrendszerre épülő irányítási koncepciót. Szabics Imre csapata üzleti törekvéseivel is a Bundesliga élenjáró egyesülete.

A VfB Stuttgart labdarúgó csapatát az elmúlt évtizedben a magyar szurkolók kiemelt figyelme övezi, hiszen nem olyan régen még Lisztes Krisztián játszott itt, manapság pedig Szabics Imre szerepel hétről-hétre a csapatban.

Az elmúlt években a Stuttgart szereplése a német [ajanlo=73][igazitas=left/] bajnokságban látványos sikertörténet volt, hiszen míg három évvel ezelőtt a Félix Magath által irányított csapat a kiesés ellen küzdött, addig ma egyenrangú ellenfele a Bajnokok Ligája olyan sztáralakulatainak, mint a Manchester United vagy a Roman Abramovics dollármillióival megerősített Chelsea. Nem véletlenül emeljük ki az előbb említett gazdag és tőkeerős egyesületeket, hiszen a Stuttgart gazdasági lehetőségei messze elmaradnak tőlük. Akkor mégis, mi állhat a sikerek hátterében?

Már sok sportszakmai elemzés látott napvilágot arról, hogy Félix Magath hogyan alakított ki eredményes csapatot a kiesés ellen küzdő Stuttgartból, és hogyan emelt ki olyan tehetségeket, mint Kevin Kuranyi vagy Andreas Hinkel. Azonban arról kevesen szólnak, hogy milyen munkát végzett mindeközben a klub vezetése.

A Stuttgart irányításában jelentős fordulatot hozott, amikor a labdarúgó csapat elnökévé választott Erwin Staudt kiemelt céljai között jelölte meg a klubon belüli szakszerű menedzsment kialakítását. A németországi IBM vezetői székéből érkező Staudt két fontos döntést hozott: az egyik az üzleti életben sikeres vezetők bevonása a klub irányításába, a másik a vállalatok irányításában széles körűen elterjedt Balanced Scorecard mutatószám-rendszer kialakítása volt.

A Balanced Scorecard kialakítása úttörő kezdeményezésnek tekinthető a labdarúgás világában, mert a Vfb Stuttgart volt az első klub a Bundesliga élcsapatai között, aki ezt, a vállalatok irányításában egyre inkább elterjedő megközelítést alkalmazta. A klub a Balanced Scorecard kialakítására a stuttgarti egyetem magyar származású professzorát, Horváth Pétert, illetve az általa alapított és képviselt cégcsoportot, a vezetési és informatikai tanácsadással foglalkozó Horváth & Partners-t kérte fel.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.