2004. szeptember 10. 14:22

A Bundesligában a VFB Stuttgart vezette be elsőként a Balanced Scorecard módszert, a kiegyensúlyozott mutatószámrendszerre épülő irányítási koncepciót. Szabics Imre csapata üzleti törekvéseivel is a Bundesliga élenjáró egyesülete.

A VfB Stuttgart labdarúgó csapatát az elmúlt évtizedben a magyar szurkolók kiemelt figyelme övezi, hiszen nem olyan régen még Lisztes Krisztián játszott itt, manapság pedig Szabics Imre szerepel hétről-hétre a csapatban.

Az elmúlt években a Stuttgart szereplése a német [ajanlo=73][igazitas=left/] bajnokságban látványos sikertörténet volt, hiszen míg három évvel ezelőtt a Félix Magath által irányított csapat a kiesés ellen küzdött, addig ma egyenrangú ellenfele a Bajnokok Ligája olyan sztáralakulatainak, mint a Manchester United vagy a Roman Abramovics dollármillióival megerősített Chelsea. Nem véletlenül emeljük ki az előbb említett gazdag és tőkeerős egyesületeket, hiszen a Stuttgart gazdasági lehetőségei messze elmaradnak tőlük. Akkor mégis, mi állhat a sikerek hátterében?

Már sok sportszakmai elemzés látott napvilágot arról, hogy Félix Magath hogyan alakított ki eredményes csapatot a kiesés ellen küzdő Stuttgartból, és hogyan emelt ki olyan tehetségeket, mint Kevin Kuranyi vagy Andreas Hinkel. Azonban arról kevesen szólnak, hogy milyen munkát végzett mindeközben a klub vezetése.

A Stuttgart irányításában jelentős fordulatot hozott, amikor a labdarúgó csapat elnökévé választott Erwin Staudt kiemelt céljai között jelölte meg a klubon belüli szakszerű menedzsment kialakítását. A németországi IBM vezetői székéből érkező Staudt két fontos döntést hozott: az egyik az üzleti életben sikeres vezetők bevonása a klub irányításába, a másik a vállalatok irányításában széles körűen elterjedt Balanced Scorecard mutatószám-rendszer kialakítása volt.

A Balanced Scorecard kialakítása úttörő kezdeményezésnek tekinthető a labdarúgás világában, mert a Vfb Stuttgart volt az első klub a Bundesliga élcsapatai között, aki ezt, a vállalatok irányításában egyre inkább elterjedő megközelítést alkalmazta. A klub a Balanced Scorecard kialakítására a stuttgarti egyetem magyar származású professzorát, Horváth Pétert, illetve az általa alapított és képviselt cégcsoportot, a vezetési és informatikai tanácsadással foglalkozó Horváth & Partners-t kérte fel.