TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Magyarország imázsát a világban a tehetségre és a szorgalomra alapozva kell építeni - jelentette ki Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerdán a "Magyarok a piacon" címmel rendezett budapesti konferencián. Széles Gábor, az MGYOSZ elnöke a kis- és középvállalkozások, valamint a falufejlesztés szükségességéről beszélt.

A Magyarországról alkotott kép éppolyan fontos, mint egy márkáról a fogyasztóban "beugró" érzés, ezért óriási a politikusok felelőssége, hogy milyen kép kialakítását segítik - mondta Bajnai Gordon. Véleménye szerint a magyarokat a tehetség és a szorgalom jellemzi, ezért ezt a képet kellene erősíteni.

Úgy vélte, ha egy országról a nyugalom, az összefogás és a fejlődés jut eszébe mindazoknak, akik befektetésekről döntenek, akkor világos, hogy a magyar politikusoknak ezt az imázst kell építeniük Magyarországról.

Széles: Segíteni kell a kkv-kat

Széles Gábor szerint a magyar gazdaságnak vissza kell térnie a gyors növekedési pályára, mert ez a záloga a fogyasztás növekedésének és a felzárkózási folyamat folytatásának. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke úgy vélte, a gazdaságpolitikának erőteljesebben kell segítenie a foglalkoztatásban kulcsszerepet betöltő magyar kis- és középvállalkozásokat, s emellett a vidék, pontosabban a falufejlesztést kell támogatni.

"Magyarország nem Szingapúr, tehát más fejlődési modellt kell követni" - fogalmazott Széles Gábor, aki az osztrák példát hozta fel, ahol a központi és helyi kormányzat a helyben maradást segíti, így a mezőgazdasági termelés mellett az idegenforgalom és a rekreációs egészségügyi kultúra kínálata jelent megélhetést.

Előretörnek a diszkontok 

Kozák Ákos, a GfK Hungária ügyvezető igazgatója a magyar fogyasztói magatartást elemezve elmondta, hogy az Európai Unió átlagához képest az egy főre jutó magyar fogyasztó 60-65 százalékot költ, ez évi nyolcezer eurónak felel meg.

"A magyar fogyasztót a materializmus jellemzi, azaz kevésbé becsüli a szabad időt, többet költ élelmiszerre, mint a fejlett  országokban élők, s leginkább az inflációtól tart" - foglalta össze több kutatás eredményét az ügyvezető igazgató.

A fogyasztási kultúra a jövőben még inkább a diszkont felé fordul - magyarázta Kozák Ákos, hozzátéve, hogy a diszkont fogalma átalakulóban van, jó minőségű, a megismertnél alacsonyabb áron kínálják áruikat és szolgáltatásaikat a diszkont társaságok. Ez a folyamat az úgynevezett prémium márkákra kevésbé, a gyengébb, "A" illetve "B" kategóriájú márkákra erőteljesebben fog hatni - hangsúlyozta a GfK Hungária ügyvezető igazgatója.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.