TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Európai Unió megszigorítja a könyvvizsgáló és auditáló cégek működési feltételeit. A jövőben megkövetelik tőlük, hogy igazolják függetlenségüket az auditált cég menedzsmentjétől, és a nemzetközi auditálási szabályok alapján tevékenykedjenek, számolt be a Világgazdaság.

A brüsszeli testület a jelenlegi uniós auditálási szabályozás felülvizsgálatát 2004 márciusában kezdeményezte, a pénzügyi és könyvelési botrányok megelőzése érdekében. Ha a tervezetet elfogadják, minden tagállamnak két éve lesz arra, hogy átvegye a rendelkezéseket. Az EP nyáron elvetette a 2004. márciusi előterjesztést egy elkülönített könyvvizsgáló bizottság létrehozásáról a cégeknél.

Az Európai Bizottság javaslata szerint a részvénytársaságoknak rotációs alapon ötévenként kellett volna cserélni a könyvvizsgálókat és hétévenként a könyvvizsgáló cégeket. A mára kialakult kompromisszum hétévenkénti váltást ír elő, kizárólag a könyvvizsgálókra. Az Európai Kisvállalkozások Szövetsége szerint a közelmúlt botrányai komoly károkat okoztak azoknak a vállalkozásoknak, amelyek szerződéses kapcsolatban álltak a könyvelési botrányokba keveredett nagy cégekkel, értesült a Világgazdaság.

Kapcsolódó anyagok:
Könyvvizsgálói botrányok: csak adózni ne kelljen!
456 milliós büntetést kapott a KPMG

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.