TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A kínai gazdaság tovább veszít lendületéből az idén. Az Információs Központ nevű állami kutatóintézet szerint 8-9 százalékos GDP-növekedés várható az elmúlt évi 9,3 százalékos, illetve a 2007 évi 11,9 százalékos növekedéssel szemben.

A gazdaság lehűlése az év második feléig is eltarthat, akkor indulhat be az élénkülés. Főként az exportágazatok kerülnek nyomás alá a világszerte mérséklődő kereslet miatt. 2008-ban és 2009-ben emiatt 25 millió munkahely kerülhet veszélybe a kínai exportágazatokban - közölte Fan Jiang-ping, az intézet vezető közgazdásza, aki szerint a kormány keresletösztönző intézkedései a lassúbb exportnövekedés következményeit részben ellensúlyozhatják.

A kormány konkrét intézkedéseit az első negyedévben jelenti be. Lapjelentések szerint az autóipar stabilizálása élvezhet elsőbbséget annak érdekében, hogy e szektor 10 százalék körüli bővülését az idén is biztosítani lehessen. A kormány adókönnyítésekkel kívánja ösztönözni az autóvásárlásokat, illetve a vállalatokat környezetbarát járművek gyártására késztetni. Az autóeladások Kínában éveken át kétszámjegyű ütemben növekedtek, novemberben azonban már a harmadik egymást követő hónapban visszaesett a gépjármű-értékesítés.

Hszie Hszü-zsen pénzügyminiszter hétfői televíziós nyilatkozatában emlékeztetett arra, hogy a kormány már ígéretet tett egy mintegy 585 milliárd dollárt kitevő ösztönző csomagra, amelynek részeként 2009-ben folytatják a vállalati és a személyi jövedelemadók mérséklését, növelik az exportőrök, főként a munkaigényes szektorok által élvezett adókönnyítéseket. Hszie hozzátette, hogy az idén nem fogják megadóztatni a betéti kamatjövedelmeket és nem fogják növelni a részvénykereskedést sújtó adókat sem.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.