TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A közvetett adófajták globális térhódításuk eredményeként akár tíz éven belül átvehetik a közvetlen adónemek meghatározó szerepét - állítja most publikált tanulmányában a PricewaterhouseCoopers.

A kormányzatoknak világszerte egyre nagyobb bevételt biztosító közvetett adófajták térnyeréséről készített kutatásból kiderül, hogy a világ közel 140 országa már az ÁFA/GST (Goods and services tax system - Termék és szolgáltatási-adó) rendszert alkalmaz és ez a szám minden bizonnyal emelkedni fog. A szakértők szerint ez annak tudható be, hogy az adóhatóságok a tehertételeket a kevésbé látható közvetett adónemek irányában csoportosítják át.

Számos nemzetközi szervezet - köztük a Világbank és az OECD - is felismerte a közvetlen adófajták térnyerésének jelentőségét és a minél gyorsabb harmonizáció érdekében szorosan együttműködik az adórendszerüket megreformáló országokkal.

"Az ÁFA/GST rendszer egyre érettebb fázisba kerül, de még mindig rengeteget kell tanulnunk." - mondta Ine Lejeune, a PricewaterhouseCoopers globális ÁFA/GST hálózatának vezetője. "A közvetett adófajták szakértői kiemelten fontos szerephez jutnak a rendszer alapjainak megszilárdításában. Annak érdekében, hogy az új rendszer mindenki számára előnyös legyen, szorosan együtt kell működnünk a kormányzatok adószakértőivel, csak így érhető el a gazdasági szereplőknek hosszú távon fenntartható nyereséget és teljes körű kockázatkezelést, az adóhatóságok számára pedig biztos bevételt, valamint folyamatos gazdasági növekedést biztosító új modell."

Ine Lejeune szerint emellett nagyon fontos, hogy a vállalatok felismerjék a közvetett adónemek egyre növekvő jelentőségét: "A közvetett adónemekre vonatkozó globális stratégia kezdeti szakaszában a gazdaság szereplőitől proaktív hozzáállást várunk. A szóban forgó összegek - és ezáltal a kockázatok - nagysága speciális menedzsment szemléletet tesz szükségessé."

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.