<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Pénzt kell a rendszerbe tenni ahhoz, hogy a kórházak működőképesek maradjanak - mondta Velkey György, a Magyar Kórházszövetség új elnöke a Világgazdaságnak adott interjújában.

A lap csütörtöki számában megjelent interjúban Velkey György kifejtette: a gazdaság egyetlen szereplőjétől sem várható el, hogy lényegében egy évtizednyivel ezelőtti költségvetési szinten működjön a mai elvárások szerint hatékonyan, a technológiai fejlődést követve, miközben minden drágul. "Az egészségügyről úgy tűnik, valami ilyesmit feltételeznek" - fogalmazott.

Az új elnök szerint az egészségüggyel könnyű felületes és átmeneti politikai népszerűséget szerezni, de az érdemi és mélyreható változásokhoz sokkal több idő kell egy ciklusnál. A politika azonban voksokban gondolkodik, és ez talán az egészségügy kudarcának egyik fő oka - mondta Velkey György.

Az egészségügyi dolgozók az utóbbi évtizedekben rengeteg presztízsveszteségen mentek keresztül, de csak részben az alulfizetettség miatt. "Mindennaposak azok az olyan súlyos megaláztatások, amikor a több évtizeden át tanult kollégát a beteg oktatja ki, hogy mit kellene tennie," fogalmazott Velkey.

MTI