1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Pénzt kell a rendszerbe tenni ahhoz, hogy a kórházak működőképesek maradjanak - mondta Velkey György, a Magyar Kórházszövetség új elnöke a Világgazdaságnak adott interjújában.

A lap csütörtöki számában megjelent interjúban Velkey György kifejtette: a gazdaság egyetlen szereplőjétől sem várható el, hogy lényegében egy évtizednyivel ezelőtti költségvetési szinten működjön a mai elvárások szerint hatékonyan, a technológiai fejlődést követve, miközben minden drágul. "Az egészségügyről úgy tűnik, valami ilyesmit feltételeznek" - fogalmazott.

Az új elnök szerint az egészségüggyel könnyű felületes és átmeneti politikai népszerűséget szerezni, de az érdemi és mélyreható változásokhoz sokkal több idő kell egy ciklusnál. A politika azonban voksokban gondolkodik, és ez talán az egészségügy kudarcának egyik fő oka - mondta Velkey György.

Az egészségügyi dolgozók az utóbbi évtizedekben rengeteg presztízsveszteségen mentek keresztül, de csak részben az alulfizetettség miatt. "Mindennaposak azok az olyan súlyos megaláztatások, amikor a több évtizeden át tanult kollégát a beteg oktatja ki, hogy mit kellene tennie," fogalmazott Velkey.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!