1p

A csütörtökön napvilágot látott hírek szerint az Európai Uniót nem nyugtatják meg a tervezett magyar antikorrupciós intézkedések, így az uniós forrásokhoz továbbra sem juthat hozzá Magyarország. A hírre megütötték a forintot, amely péntek reggel sem tudott erősödni.

Minimális mozgást láthattunk csak a forint piacán pénteken reggel, a csütörtöki esést érdemben nem sikerült korrigálni. Igaz az esti javulás után legalább nem romlott tovább a helyzet. Az uniós információk napvilágra kerülése után ugyanis az euró árfolyama 415 felett is járt, ahonnan később 413 körüli szintre tudott visszajönni a magyar fizetőeszköz.

További árfolyamok a Privátbankár oldalán

A reggeli órákban az euró árfolyama 412,73 forint volt, alacsonyabb a csütörtök esti 413,36 forintnál. A svájci frank jegyzése 421,04 forintról 419,99 forintra gyengült, a dolláré pedig 397,19 forintról 396,52 forintra süllyedt. Az euró jegyzése a csütörtök esti 1,0407 dollár után 1,0408 dolláron állt péntek reggel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!