<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Engie megállapodásra jutott az orosz Gazprommal.

A francia Engie energiaipari konszern keddi eredménybeszámolója alkalmából bejelentette, hogy megállapodásra jutott az orosz Gazprommal a gázszállítások ellenértéknek rendezésében, euróval és az uniós útmutatásokkal összhangban fizet a Gazpromnak. Az Engie kedden az első negyedévre vonatkozóan várakozáson felüli eredményről számolt be és megemelte egyúttal éves eredménytervét is.

A francia cég csökkentette a Gazprommal szembeni közvetlen kitettségét. Fotó: depositphotosA francia cég csökkentette a Gazprommal szembeni közvetlen kitettségét. Fotó: depositphotos

Catherine MacGregor vezérigazgató az eredménybeszámolóról rendezett online sajtókonferencián elmondta, hogy az Engie és a Gazprom megállapodott egy olyan megoldásban, amely megfelel mindkét fél elvárásainak a tranzakcióban alkalmazott valuták és az uniós elvásárok tekintetében egyaránt - írja az MTI.

A francia energiaipari konszern egyúttal közleményében jelentette be, hogy számos intézkedést hozott az ellátási biztonság javítása érdekében, beleértve a meglévő beszállítókkal leszerződött tételek növelését, új beszállítókkal megkötött szerződéseket, valamint a fedezeti intézkedések kiigazítását. Ezzel összefüggésben kitért arra is, hogy a Gazprommal szembeni közvetlen kitettségét a maximális 15 terawattóráról (TWh) március végére alig 5 TWh-ra csökkentette.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.