<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A nemzetközi sajtó figyelmét is felkeltette a magyar üzemanyag-ársapka kinyírása.

Az atv.hu szemlézte a nemzetközi sajtó reakcióit arról, hogy villámgyorsan, néhány óra alatt eltörölte a magyar árkorlátozást a kormány az éjszaka folyamán.

A Reuters a cikk szerint azt írta, hogy a magyar kormány az importhiány és a pánikvásárlást okozta országos hiány miatt jutott erre a döntésre, hiszen a Mol is úgy nyilatkozott, kritikus helyzet állt elő. Annak ellenére, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a brüsszeli szankciókat okolta a kivezetésért, erről a Reuters nem tett említést.

Az AFP is pánikvásárlást emlegetett, illetve azt, hogy számos olyan képet lehetett a napokban látni, hogy hosszas kocsisorok várakoztak a benzinkutak előtt – például laptársunk, a Privátbankár.hu is megmutatott egy ilyen képet.

A hírügynökség arra is kitért az ATV cikke szerint, hogy Matolcsy György jegybankelnök azt mondta, az üzemanyag- és az élelmiszerárak befagyasztása 3-4 százalékponttal növelte a hazai inflációt, valamint megemlítették, hogy a kormány Brüsszelt okolja.

Végül az ATV cikke szerint a Bloomberg azt írta, a kormány dobta a benzinársapkát, miután az üzemanyaghiány miatt „kaotikus” jelenetek alakultak ki a benzinkutakon, és röviden azt is megemlítették, hogy Gulyás Gergely az EU-s szankciókat okolta a helyzet miatt.

(atv.hu)