<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A következő héten sem fognak üzemanyagot kapni a kisebb kutak a Moltól. Ez immár a harmadik ilyen hét lesz. Ha tényleg nincs üzemanyaghiány, ahogy azt Nagy Márton állítja, akkor ezt csak annak lehet betudni, hogy immár nem csak a kis kutak, de a Mol is hergeli az autósokat.

A Mol ismét az elmúlt két hétben már „megszokott” üzenetet juttatta el számos kisebb kútnak, jelezte pénteken a Független Benzinkutak Szövetsége. Az olajtársaság azt jelezte ugyanis, hogy nem tudja átmenetileg ellátni nagykereskedelmi feladatát. Gyakorlatilag a korábban kiküldött levelüket ismételték meg, csupán a dátum változott.

A Mol lépése nem meglepő abból a szempontból, hogy komoly műszaki problémák vannak a Dunai Finomítóban, így az egység a teljese kapacitásának csupán a 60 százalékán működik. Miközben idén a hatósági árak miatt akkor is akadtak ellátási problémák, amikor rendben üzemelt a százhalombattai finomító.

Nem véletlen egyébként, hogy az mfor.hu-nak nyilatkozva Holoda Attila energetikai szakértő arról beszélt, hogy már csak ideig-óráig tartható a hatósági ár rendszere. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az olajtermékekre vonatkozó embargó életbelépését követően az orosz alapanyagból finomított termékekkel tilos lesz az országok közötti kereskedelem. Így a Mol két EU-s országban működő finomítójából nem tudja majd összehangoltan ellátni a nekik otthont adó országokat sem, hiszen például a pozsonyi finomítóból nem szállíthat Magyarországra benzint, onnan nem elégítheti ki majd az itteni fogyasztók igényeit.

Megszokott látvány lett a kutakon. Fotó: Mfor/Király Béla
Megszokott látvány lett a kutakon. Fotó: Mfor/Király Béla

Aki az elmúlt hetekben tankolni akart az rendre komoly sorokkal szembesült azoknál a kutaknál, ahol egyáltalán volt benzin vagy gázolaj. Ezen folyamatok kapcsán megmosolyogtató volt Nagy Márton minapi megnyilvánulása, aki tagadta az ellátási problémákat, és csupán a kis kutak hergelésének tudta be a folyamatokat. Úgy tűnik, a Független Benzinkutak Szövetsége mellett a Mol is beszállt az autósok hergelésébe.