<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Napjainkban fénykorukat élik az olyan különféle online zene streamelő szolgáltatások, mint például a Spotify, Apple Music, Deezer. Nem csak világszerte, hanem kicsiny hazánkban is rengetegen hallgatják kedvenc dalaikat ezen platformok valamelyikén. 

A rádió pedig egyesek szemében már csak egy letűnt kor emléke, melyet ma már csak a nyugdíjasok ismernek és használnak. Hogy ez miért nem igaz? Cikkünkben ennek járunk utána. 

Egy kis történeti visszatekintés

A rádiózás Magyarországon csaknem 100 éves múltra vezethető vissza, ugyanis már az 1920-as évek közepén elindultak az első sugárzások. Persze eleinte csak egy szűk réteg, a budapesti értelmiségiek hallgatták, hiszen egyrészt csak itt volt fogható az adás, másrészt csak ők rendelkeztek hozzá vevőkészülékkel. A II. világháború után viszont jelentős előrelépés következett, országszerte egyre több stúdió és rádióadó létesült.

A század végére már hatalmas népszerűségnek örvendett a rádiózás. A különböző adók különféle zenei stílust képviseltek, így mindenki megtalálhatta az ízlésének megfelelőt. Emellett a televízió elterjedése előtt a rádió volt a tájékozódás elsődleges forrása, hiszen a legtöbb adón rendszeresen ment híradó, időjárásjelentés, illetve a reklámokból értesülhettünk a legújabb termékekről, akciókról is. 

Akik pedig a 80-as, 90-es években élték fiatalságukat, bizonyára kellemes nosztalgiával gondolnak vissza a kazettás magnókra és a zenei kívánságműsorokra. Egy-egy adás alkalmával órákig is képesek voltak a készülék előtt éberen figyelni, hogy rögzíthessék kedvenc dalaikat. 

Kép: online-radio.hu
Kép: online-radio.hu

Rádiózás az internet korában 

Ahogy a 2000-es években az internet és a különféle digitális eszközök betörtek az otthonainkba, úgy változtak meg alapjában a rádiózási szokásaink is. A magnók lassan felkerültek a padlásra a lomok közé, hiszen már a mobilunkon, a tv készülékeinken vagy a számítógépen is hallgathatjuk a kedvenc csatornáinkat. Természetesen a stúdiók is haladtak a korral, így egyre többen tették lehetővé, hogy az interneten is lehessen fogni az adást. Hogy ez miért jó? 

Mert így olyan rádiókat is könnyedén hallgathatsz, amelyek normál rádióhullámokon a te lakhelyeden nem lennének elérhetőek. Ehhez csak egy olyan weboldalra kell navigálnod a böngésződben, mint az Online Rádió, ahol a rengeteg kiváló csatorna között megtalálhatod például a méltán népszerű Rádió 1-et, a mai slágerek elsőszámú közvetítőjét. 

A kedvenc zenéid itt várnak rád!

Az online rádiózás vitathatatlan előnye, hogy a hatalmas választékban mindenki megtalálhatja a kedvencét. Az aktuális dalok a kedvenceid, vagy jobban kedveled inkább a régi slágereket? A zenéket részesíted előnyben, vagy szívesebben hallgatsz beszélgetős műsorokat? Esetleg népzene, komolyzene, vallási, politikai témájú csatornák érdekelnek? 

Most mindegyikhez könnyedén, egyetlen kattintással hozzáférhetsz! Hallgasd kedvenceid bárhol, bármikor!