3p

Napjainkban fénykorukat élik az olyan különféle online zene streamelő szolgáltatások, mint például a Spotify, Apple Music, Deezer. Nem csak világszerte, hanem kicsiny hazánkban is rengetegen hallgatják kedvenc dalaikat ezen platformok valamelyikén. 

A rádió pedig egyesek szemében már csak egy letűnt kor emléke, melyet ma már csak a nyugdíjasok ismernek és használnak. Hogy ez miért nem igaz? Cikkünkben ennek járunk utána. 

Egy kis történeti visszatekintés

A rádiózás Magyarországon csaknem 100 éves múltra vezethető vissza, ugyanis már az 1920-as évek közepén elindultak az első sugárzások. Persze eleinte csak egy szűk réteg, a budapesti értelmiségiek hallgatták, hiszen egyrészt csak itt volt fogható az adás, másrészt csak ők rendelkeztek hozzá vevőkészülékkel. A II. világháború után viszont jelentős előrelépés következett, országszerte egyre több stúdió és rádióadó létesült.

A század végére már hatalmas népszerűségnek örvendett a rádiózás. A különböző adók különféle zenei stílust képviseltek, így mindenki megtalálhatta az ízlésének megfelelőt. Emellett a televízió elterjedése előtt a rádió volt a tájékozódás elsődleges forrása, hiszen a legtöbb adón rendszeresen ment híradó, időjárásjelentés, illetve a reklámokból értesülhettünk a legújabb termékekről, akciókról is. 

Akik pedig a 80-as, 90-es években élték fiatalságukat, bizonyára kellemes nosztalgiával gondolnak vissza a kazettás magnókra és a zenei kívánságműsorokra. Egy-egy adás alkalmával órákig is képesek voltak a készülék előtt éberen figyelni, hogy rögzíthessék kedvenc dalaikat. 

Kép: online-radio.hu
Kép: online-radio.hu

Rádiózás az internet korában 

Ahogy a 2000-es években az internet és a különféle digitális eszközök betörtek az otthonainkba, úgy változtak meg alapjában a rádiózási szokásaink is. A magnók lassan felkerültek a padlásra a lomok közé, hiszen már a mobilunkon, a tv készülékeinken vagy a számítógépen is hallgathatjuk a kedvenc csatornáinkat. Természetesen a stúdiók is haladtak a korral, így egyre többen tették lehetővé, hogy az interneten is lehessen fogni az adást. Hogy ez miért jó? 

Mert így olyan rádiókat is könnyedén hallgathatsz, amelyek normál rádióhullámokon a te lakhelyeden nem lennének elérhetőek. Ehhez csak egy olyan weboldalra kell navigálnod a böngésződben, mint az Online Rádió, ahol a rengeteg kiváló csatorna között megtalálhatod például a méltán népszerű Rádió 1-et, a mai slágerek elsőszámú közvetítőjét. 

A kedvenc zenéid itt várnak rád!

Az online rádiózás vitathatatlan előnye, hogy a hatalmas választékban mindenki megtalálhatja a kedvencét. Az aktuális dalok a kedvenceid, vagy jobban kedveled inkább a régi slágereket? A zenéket részesíted előnyben, vagy szívesebben hallgatsz beszélgetős műsorokat? Esetleg népzene, komolyzene, vallási, politikai témájú csatornák érdekelnek? 

Most mindegyikhez könnyedén, egyetlen kattintással hozzáférhetsz! Hallgasd kedvenceid bárhol, bármikor!
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!