4p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

TAO-támogatásból tervezték megépíteni az utánpótlásközpontot Szigetszentmiklóson, a történet azonban csúnya véget ért.

Elakadt TAO-támogatások, visszalépő TAO-adományozó, kifizetetlen számlák, félbemaradt projekt és felszámolás alá kerülő egyesület. Zanzásítva így foglalható össze annak a 3,5 milliárd forint összköltségvetésű stadionprojektnek a története, melyet Szigetszentmiklóson tervezett megvalósítani a város sportegyesülete. A 2012-ben elindult sztori most, 2020 őszén érhet véget.

A problémák 2017 környékén kezdtek megszaporodni és egyre súlyosabbá válni, majd 2018 márciusában már látszódott, hogy küzdeni kell az akkori tulajdonosoknak az akkor 60 százalékos készültségű projekt befejezéséért. Kormányzati segítségben is bíztak, ám az végül elmaradt és 2018 júniusában felszámolási eljárás indult a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körével szemben. 2020 őszén a felszámolóbiztos végül a stadiont is árverésre bocsátja.

Korábbi cikkünkben az egyesület akkori elnöke mesélt részletesen a történtekről és a felmerült nehézségekről.

Ez volt a szigetszentmiklósi stadion látványterveEz volt a szigetszentmiklósi stadion látványterve

A legutóbbi cégközlönyben találtunk rá arra a hirdetményre, melyben a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. nyilvános pályázat keretében értékesítené a felszámolás alatt álló egyesület vagyonelemeit. Pontosabban az annak tulajdonában lévő sportinfrastruktúrát.

Az árverésre bocsátott vagyonösszességnek része a regionális utánpótlás-nevelési centrum a hozzá tartozó 150 férőhelyes parkolóval, a Sport utcai létesítmény a térburkolatos, 30 férőhelyes parkolóval, valamint 2 műfüves és 2 füves pálya.

Mindennek minimálára - mely egyben a becsült értéke is - 420 millió forint, ajánlati biztosítékként pedig 12,8 milliót kell letenni (itt ismét érdemes megjegyezni, hogy egy 3,5 milliárdos projektről van szó, melyre 1,5 milliárdot költöttek el). Pályázni az elektronikus értékesítési rendszeren keresztül lehet szeptember 11. és szeptember 20-a között.

A nyertes pályázó azonban csak a felépítményeket szerzi meg, a telket nem, melyeken fekszenek ezek.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.