Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Kormányrendelet továbbra sincs, de a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia már közölte a döntését.

"A koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzetben a templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat továbbra is nyitva tartjuk"

- írja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia weblapjának pénteki bejegyzése a csütörtökön bejelentett újabb koronavírus-szigorításokra reagálva.

Azzal folytatják, hogy a nyilvános istentiszteleteket csak a járványügyi előírások figyelembe vételével lehet megtartani, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára, a maszk viselésére és a védőtávolság megtartására. Az Egyházi Törvénykönyv előírásai szerint a megyéspüspök, ha úgy ítéli meg, felmentést adhat a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól, ezt a felmentést a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ordináriusai újfent megadják további intézkedésig, olvasható még a bejegyzésben.

A hirdetmény arra is felhívja a figyelmet, hogy az Egyházi Törvénykönyv 838. kánonja értelmében az egyes megyéspüspökök, illetve akik a jogban velük egyenlő elbírálás alá esnek, ettől eltérő rendelkezéseket is hozhatnak. A húsvéti szertartásokról a Püspöki Konferencia később dönt.

A koronavírus harmadik hullámának egyre súlyosbodó számai miatt a magyar kormány az ismételt szigorításokról, lezárásokról döntött. Az intézkedésekből Gulyás Gergely csak ízelítőt adott a csütörtöki Kormányinfón, és Orbán Viktor is csak apró információmorzsákkal bővítette a lakosság ismereteit a péntek reggeli rádióinterjújában. A pontos szabályok megismerésére várni kell addig, míg meg nem jelenik a következő Magyar Közlöny, benne a vonatkozó rendeletekkel. Ennek megjelenését péntekre ígérte a kormány. Amint kijön, külön cikkben feldolgozzuk a tudnivalókat. Az eddig ismert szabályok nyomán felmerülő legégetőbb kérdéseket pedig itt szedtük össze.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.