2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kormányrendelet továbbra sincs, de a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia már közölte a döntését.

"A koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzetben a templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat továbbra is nyitva tartjuk"

- írja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia weblapjának pénteki bejegyzése a csütörtökön bejelentett újabb koronavírus-szigorításokra reagálva.

Azzal folytatják, hogy a nyilvános istentiszteleteket csak a járványügyi előírások figyelembe vételével lehet megtartani, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára, a maszk viselésére és a védőtávolság megtartására. Az Egyházi Törvénykönyv előírásai szerint a megyéspüspök, ha úgy ítéli meg, felmentést adhat a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól, ezt a felmentést a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ordináriusai újfent megadják további intézkedésig, olvasható még a bejegyzésben.

A hirdetmény arra is felhívja a figyelmet, hogy az Egyházi Törvénykönyv 838. kánonja értelmében az egyes megyéspüspökök, illetve akik a jogban velük egyenlő elbírálás alá esnek, ettől eltérő rendelkezéseket is hozhatnak. A húsvéti szertartásokról a Püspöki Konferencia később dönt.

A koronavírus harmadik hullámának egyre súlyosbodó számai miatt a magyar kormány az ismételt szigorításokról, lezárásokról döntött. Az intézkedésekből Gulyás Gergely csak ízelítőt adott a csütörtöki Kormányinfón, és Orbán Viktor is csak apró információmorzsákkal bővítette a lakosság ismereteit a péntek reggeli rádióinterjújában. A pontos szabályok megismerésére várni kell addig, míg meg nem jelenik a következő Magyar Közlöny, benne a vonatkozó rendeletekkel. Ennek megjelenését péntekre ígérte a kormány. Amint kijön, külön cikkben feldolgozzuk a tudnivalókat. Az eddig ismert szabályok nyomán felmerülő legégetőbb kérdéseket pedig itt szedtük össze.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!