Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

A vakok és gyengénlátók egyik egyesületének is itt van a központja.

A parlament elé került számos törvényjavaslat egyike alapján a Liget Budapest projektet menedzselő társasághoz kerül egy Hermina úti ingatlan, amely jelenleg a Petőfi Irodalmi Múzeum vagyonkezelésébe tartozik. Az irodaházban több szervezetnek - köztük a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének - működik központja, irodája.

Az egyes kulturális tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat - amit Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter jegyez - egyik passzusa szerint a Városliget Zrt.-nek szüksége van egy saját vagyonkezelésű ingatlanra. Erre pedig a Hermina út 57-59. alatti ingatlan tűnik a legjobb megoldásnak a törvényjavaslat szerint.

Hermina út 57-57 (forrás: google)Hermina út 57-57 (forrás: google)

Az ingatlan jelenleg a Petőfi Irodalmi Múzem vagyonkezelésében van, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapján elérhető információk szerint a 2016 szeptemberében között vagyonkezelési szerződés könyv szerinti értéke 113 928 700 forint.

A Petőfi Irodalmi Múzem, pontosabban annak vezetője, Prőhle Gergely és a kormányzati kultúrpolitika irányítói közötti ellentét egyre élesebbé vált az elmúlt időben. Ez odáig fajult, hogy október 31-ével leváltották a főigazgatót.

A javaslat szerint a Városliget Zrt. a vagyonkezelői jogokat vagyonkezelési szerződés megkötése nélkül gyakorolja, a törvény rendelkezései értelmében. Ebből kifolyólag ingyen kerül a társasághoz a vagyonkezelői jog.

Korábban szó volt arról is, hogy a Városligettel kapcsolatos fejlesztések menedzselését végző társaság új épületbe - a Liget Üzemeltetési Központba - költözne, de ez a zöldfelület csökkenésével járt volna, ezért és a költséghatékonysági szempontok miatt elvetették ezt a verziót. Végül a Hermina 57-59 alatti, nettó 1321 négyzetéteres irodaépületre esett a választás, az indoklás szerint egyebek mellett azért, mert a vagyonkezelő Petőfi Irodalmi Múzem igazából nem is használja az épületet, mindössze 3-4 munkatársuk dolgozik ott.

Az nem derül ki az előterjesztésből, hogy az irodaházban bérlőként jelen lévő egyéb szervezetek, cégek szerződését érinti-e a vagyonkezelési jog átruházása. Mint ahogy az sem, hogyan érinti mindez a múzeum és az MNV közti hatályos szerződést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.