2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Szudánt, Haitit, Burkina Fasót és Malit fenyegető éhínségre figyelmeztetett hétfőn az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) és Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

A szervezetek kiemelték: azonnali segítségre van szükség, hogy enyhítsenek a felsorolt országokban élők szenvedésein. Az ENSZ korábban Afganisztánt, Nigériát, Szomáliát, Dél-Szudánt és Jement nevezte meg azon országokként, ahol a legrosszabb a helyzet az élelmezés biztonsága terén.

A WFP és a FAO által összeállított jelentés további 22 országot emel ki, mint veszélyeztetett helyzetben lévő térségeket, ahol bármikor kialakulhat élelmezési bizonytalanság. A jelentés figyelmeztet arra is, hogy az év közepére várható El Nino időjárási jelenség vélhetően klimatikus nehézségeket is okoz, tovább nehezítve a veszélyeztetett országokban élők élelmezését.

Csü Tung-jü, a FAO főigazgatója felszólította a mezőgazdasági szektorokat, dolgozzanak ki hosszútávú megoldásokat, melyek az élelmezési bizonytalanság problémájának a valódi okait kezelik. "Az eddigi megoldások már nem elégségesek" - tette hozzá.

Cindy McCain, a WFP vezetője leszögezte: ha nem nyújtanak "azonnali, valódi segítséget" az embereknek - a többi között a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásban - katasztrofális következményekkel kell számolni. "Nemcsak arról van szó, hogy világszerte nő majd az éhezők száma, hanem az éhezés is minden eddigieknél nagyobb méreteket ölt majd" - jelentette ki. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!