TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A kertes házban élők tudják a legjobban, hogy a fűnyírás egy olyan munka, mely tavasztól őszig 2-3 hetente órákat vesz el az életünkből, de ha csapadékosabb az időjárás, szükséges hetente is elővenni a készüléket.

Vannak olyanok, akik számára a fűnyíró tologatásával eltöltött idő kikapcsolódásnak számít, míg mások csak a gondot és a fáradságos munkát látják benne. Ugyanakkor bármennyire élvezi valaki a friss levegőn a munkát, a nehéz fűnyíró mozgatásában bizony nagyon el lehet fáradni.
 
Szerencsére létezik egy nagyszerű megoldás arra, hogy könnyítsünk a fűnyírás miatti terheinken, és ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a munka könnyebbik végét kelljen csak megfogni. Ehhez pedig nem kell mást tennünk, mint beszerezni egy önjáró fűnyírót.


 
Mit tud az önjáró fűnyíró?
 
Az önjáró fűnyírót nem úgy kell elképzelni, mint a robotporszívót, hogy egy gombnyomással elindítjuk és önállóan bejárja a számára kijelölt területet, hanem ennél egy picit önállótlanabb készülékről van szó.
 
Mint ahogy a neve is mutatja, az önjáró fűnyíró önállóan jár, vagyis nekünk csak irányítani kell, a mozgatásához nincs szükség nagy erők kifejtésére. Első hallásra ez nem tűnik túl nagy segítségnek, de aki nyírt már le nagyobb füves területet, ami ráadásul dimbes-dombos volt, az pontosan tudja, hogy mekkora könnyebbséget jelent, ha nem kell erőlködni a nehéz gép tologatásával.
 
Ha beszerzünk egy olyan önjáró fűnyírót, mint ami a Gemini-Duo webáruházban is kapható, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a munka nehezebbik részét többé nem nekünk kell elvégezni, a mi kezünkben csak az irányítás marad.
 
Hogyan válasszunk önjáró fűnyírót?
 
Önjáró fűnyírót nem úgy választunk, mintha ruhát vennénk, vagyis ebben az esetben a formája és a színei a legkevésbé releváns jellemzők a munka elvégzésének szempontjából.
 
Ezért amit mindenképp vegyünk figyelembe, az a telekméret, ahol tervezzük használni a készüléket. Minél nagyobb a terület, érdemes annál nagyobb vágószélességű fűnyírót választani, hiszen így egyszerre több füvet tudunk lenyírni. Ugyanakkor, ha a területen sok fa, bokor, esetleg dekoráció található, akkor a kisebb vágószélesség az ideális, hiszen azzal egyszerűbb a manőverezés.
 
Ehhez kapcsolódik még, hogy a gyűjtőkosár is lehetőleg minél nagyobb méretű legyen, így a levágott fű összegyűjtését is egy füst alatt letudhatjuk a nyírással együtt.
 
Alapvetően három típus közül választhatunk, lehet a fűnyíró benzines, elektromos vagy akkumulátorral működő. Kisebb, viszonylag sík felületre tökéletes választás az elektromos és az akkus is, azonban minél nagyobb a terület, illetve jelentős szintkülönbségek is tarkítják, inkább döntsünk a benzinmotoros modell mellett.
 
Ha végeztünk a fűnyírással, ne állítsuk le rögtön a fűnyírót, hiszen kikapcsolt állapotban kissé nehézkes a mozgatásuk. Ezért előbb toljuk a helyére, és csak azután kapcsoljuk ki.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.