2020. február 11. 12:55

A kertes házban élők tudják a legjobban, hogy a fűnyírás egy olyan munka, mely tavasztól őszig 2-3 hetente órákat vesz el az életünkből, de ha csapadékosabb az időjárás, szükséges hetente is elővenni a készüléket.

Vannak olyanok, akik számára a fűnyíró tologatásával eltöltött idő kikapcsolódásnak számít, míg mások csak a gondot és a fáradságos munkát látják benne. Ugyanakkor bármennyire élvezi valaki a friss levegőn a munkát, a nehéz fűnyíró mozgatásában bizony nagyon el lehet fáradni.
 
Szerencsére létezik egy nagyszerű megoldás arra, hogy könnyítsünk a fűnyírás miatti terheinken, és ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a munka könnyebbik végét kelljen csak megfogni. Ehhez pedig nem kell mást tennünk, mint beszerezni egy önjáró fűnyírót.


 
Mit tud az önjáró fűnyíró?
 
Az önjáró fűnyírót nem úgy kell elképzelni, mint a robotporszívót, hogy egy gombnyomással elindítjuk és önállóan bejárja a számára kijelölt területet, hanem ennél egy picit önállótlanabb készülékről van szó.
 
Mint ahogy a neve is mutatja, az önjáró fűnyíró önállóan jár, vagyis nekünk csak irányítani kell, a mozgatásához nincs szükség nagy erők kifejtésére. Első hallásra ez nem tűnik túl nagy segítségnek, de aki nyírt már le nagyobb füves területet, ami ráadásul dimbes-dombos volt, az pontosan tudja, hogy mekkora könnyebbséget jelent, ha nem kell erőlködni a nehéz gép tologatásával.
 
Ha beszerzünk egy olyan önjáró fűnyírót, mint ami a Gemini-Duo webáruházban is kapható, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a munka nehezebbik részét többé nem nekünk kell elvégezni, a mi kezünkben csak az irányítás marad.
 
Hogyan válasszunk önjáró fűnyírót?
 
Önjáró fűnyírót nem úgy választunk, mintha ruhát vennénk, vagyis ebben az esetben a formája és a színei a legkevésbé releváns jellemzők a munka elvégzésének szempontjából.
 
Ezért amit mindenképp vegyünk figyelembe, az a telekméret, ahol tervezzük használni a készüléket. Minél nagyobb a terület, érdemes annál nagyobb vágószélességű fűnyírót választani, hiszen így egyszerre több füvet tudunk lenyírni. Ugyanakkor, ha a területen sok fa, bokor, esetleg dekoráció található, akkor a kisebb vágószélesség az ideális, hiszen azzal egyszerűbb a manőverezés.
 
Ehhez kapcsolódik még, hogy a gyűjtőkosár is lehetőleg minél nagyobb méretű legyen, így a levágott fű összegyűjtését is egy füst alatt letudhatjuk a nyírással együtt.
 
Alapvetően három típus közül választhatunk, lehet a fűnyíró benzines, elektromos vagy akkumulátorral működő. Kisebb, viszonylag sík felületre tökéletes választás az elektromos és az akkus is, azonban minél nagyobb a terület, illetve jelentős szintkülönbségek is tarkítják, inkább döntsünk a benzinmotoros modell mellett.
 
Ha végeztünk a fűnyírással, ne állítsuk le rögtön a fűnyírót, hiszen kikapcsolt állapotban kissé nehézkes a mozgatásuk. Ezért előbb toljuk a helyére, és csak azután kapcsoljuk ki.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.