2p

Friss rendelkezések szerint nem változnak, ugyanakkor határozatlan ideig megmaradnak az úgynevezett lakossági piaci árak a földgáz és a villamos energia esetében, míg a nem lakkossági fogyasztók számára május elsejétől feleződik a villanyszámla összege.

Határozatlan ideig megmaradnak a lakosság részére a földgáz és az áram úgynevezett lakossági piaci árai – derül ki az éjjel megjelent Magyar Közlönyből. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak (MEKH) erre a két közműszolgáltatásra vonatkozó két rendelete ezt az árat eddig csak január 1-je és április 30-a közötti időszakra rögzítette, a módosítás azonban

eltörli a rendeletekből az időintervallumra vonatkozó részt.

Ez azt jelenti, hogy lakossági fogyasztók számára átlagfogyasztásig mindenkinek megmarad az eddigi rezsicsökkentett ár, és átlagfogyasztás felett április 30. után a földgázért megajoule-onként bruttó 22,002 forintot, villamos energiáért pedig – árszabástól függően – kilowattóránként bruttó 70,104 vagy 60,935 forintot kell fizetni továbbra is.

A lakosság számára marad a gáz és az áram ára is. Fotó: Depositphotos
A lakosság számára marad a gáz és az áram ára is. Fotó: Depositphotos

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a MEKH eddig negyedévente volt köteles közzétenni az úgynevezett lakossági piaci árakat, egy, a héten megjelent kormányrendelet-módosítás értelmében ez már nincs így, az átlagfogyasztáson felüli lakossági ár tehát határozatlan időre szól.

Ugyanebben a Magyar Közlönyben Lantos Csaba energiaügyi miniszter változtatott a villamos áram díjszabásain is. A miniszter rendeletében 

nem lakkosági fogyasztók részére értékesített áram árát felére csökkentette.

Az intézedés május 1-jétől hatályos.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!