<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p


			
		
		


		
		

Budapesten kívül is van élet a lakásfejlesztők számára. De ott már nem álmodnak nagyot, inkább a földön járnak – hogy be is fejezzék az elkezdett projekteket.

Pár kattintással kideríthető, hogy több megyeszékhelyen ugyancsak erőre kaptak a lakásberuházások. A rengeteg családi építkezés és felújítás mellett inkább közepes (30-50 lakás) és kisebb (6-10 lakás) fejlesztés tart különféle szakaszban. Újdonság, hogy olyan települések is felkerültek az egyre nagyobb fordulatszámú városok közé, amelyek eddig szinte mindig kimaradtak a különféle listákból, mert egyszerűen nem vagy alig volt érzékelhető építkezési hullám.

Még tart az építkezés a 600 lakásos szegedi lakóparkban (fotó: Mester Nándor)Még tart az építkezés a 600 lakásos szegedi lakóparkban (fotó: Mester Nándor)

De kezdjük a körképet a legnagyobbal! Ehhez egészen Szegedig kell menni, ott – nem tévedés – egy 600 lakásos projekt zajlik, pár utcával a belvárostól nyugatra. A belső munkálatoknál tartanak, ennél nagyobb vidéki beruházást nem találni most a piacon. A dél-alföldi városra azért nem ez a jellemző, sokkal inkább az, hogy 10-25 lakásos tömböket emelnek a külső városrészekben, továbbá felújításoknak voltunk szemtanúi a híres városi körsugárút mentén. Egyébként Szegeden most 36 különböző méretű projektet visznek a beruházók, az új lakások átlagára már meghaladja a 600 ezer forintot négyzetméterenként.

Projektszámot tekintve a napfény városa mellé zárkózott a cívisváros, ahol azonos számú beruházást szeretnének befejezni a vállalkozók, de ott nagyobbat mertek álmodni, magasabb az egy projektre jutó lakások száma, mint Szegeden. Debrecenben ugyanakkor a kereslet erősebb és az ipari betelepítés miatt a vásárlóerő is nagyobb. Ennél fogva az átlagárak pár tízezer forinttal meghaladják a szegediekét.

Az észak-nyugati és nyugati megyék szállítják a tulajdonképpeni meglepetést az újlakás-fronton. Annyiban, hogy van néhány olyan város (nem feltétlenül megyeszékhely), ahol eddig nem nagyon voltak bátrak a vállalkozók. Ilyen például Ajka, ahol egy 35 lakásos beruházás indult, de ide tartozik még Kőszeg, ahol egy 26 lakásos tömböt készítenek elő.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.