<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa 50 bázisponttal, 2,9 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot. De a kamatstop miatt ez ezúttal nem jár együtt a változó kamatozású jelzáloghitelek drágulásával. Az indoklást szokás szerint Virág Barnabás MNB-alelnök 15 órakor ismerteti.

Az MNB monetáris tanácsa mai ülésén megint kamatot emelt. Szerdától a jelenleg 2,4 százalékos jegybanki alapkamat 0,5 százalékponttal, 2,9 százalékra emelkedik. Ez tavaly június végétől sorrendben a nyolcadik monetáris szigorítás, amelyek eredményeként az MNB irányadó rátája nyolc éve nem látott magas szintre ment fel.

Immár nyolc hónapja emelkedik rendre az alapkamat. Fotó: MTIImmár nyolc hónapja emelkedik rendre az alapkamat. Fotó: MTI

A többi monetáris kondíció mértéke január 26-ától az alábbi:

  • az egy napra a kereskedelmi bankok által az MNB-nél elhelyezett betétek kamata:   2,9 százalék
  • az egynapos fedezett hitelek kamata: 4,9 százalék
  • az egyhetes fedezett hitelek kamata: 4,9 százalék.

A Monetáris Tanács döntéséről Virág Barnabás, az MNB monetáris politikáért felelős alelnöke 15 órakor tart online sajtótájékoztatót.

A forint ma a korábban megszokotthoz képest kisebb kilengéseket hajtott végre, az euróval szembeni árfolyama például a reggeli, 361,6-os szintről a kamatdöntés előtt kamatdöntés előtt benézett 360 alá.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.