1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A gyárban emellett a kibocsátott nehézfémek is komoly problémát okoznak.

A Samsung gödi akkumulátorgyára 2019 és 2022 között 88 tonna magzatkárosító oldószert bocsátott ki, miközben a rákkeltő nehézfémek mennyisége is sokszorosan meghaladta a gyárban a határértéket - írta meg az Átlátszó

A súlyos szennyezést az elektróda-gyártás során használt mérgező szerves oldószer, az N-metil-2-pirrolidon (NMP) okozta. Az anyag belégzése elsősorban terhes nőkre jelent veszélyt, vetélést is okozhat. A magzatkárosító oldószerből 2019 és 2022 között 88 tonna került a levegőbe. A legnagyobb szennyezés 2021-ben történt, akkor több mint 81 tonnát bocsátott ki a gyár.

A Samsung mérései szerint a kibocsátása nem haladta meg az előírt határértéket. Ennek azonban az az oka, hogy nem a jogszabályban előírt határértéket alkalmazták.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!