2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Február közepe óta nem volt ilyenre példa Magyarországon. 

A friss adatok szerint sorban harmadik napja, hogy mérséklődik az aktív koronavírusos fertőzöttek száma Magyarországon. Az Operatív Törzs közlése szerint jelenleg 271 516 aktív van, ami 447-tel kevesebb a tegnapinál. Előtte 103, illetve 908 fővel csökkent ez a szám. Ilyenre február közepe óta nem volt példa. 

Péntek reggelre 5216 új fertőzöttet azonosítottak, ami bár elmarad már a csúcsokat jelentő 10 ezer körüli számtól, ám még mindig meglehetősen magas. Akárcsak a pozitivitási arány is: az elmúlt 24 órában 32 023 mintavétel történt, az azonosított új fertőzöttek aránya így 16,24 százalék lett. Ezzel együtt összesen 742 198 főre emelkedett a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma 445 920. 

Továbbra is magas az elhalálozások száma, az elmúlt 24 órában 241-en hunytak el a koronavírus következtében, amivel 24 762-re nőtt az összlétszám. 

9 459 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 117-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de még most is nagyon sokan fertőződnek meg, ezért a védelmi intézkedések betartása továbbra is fontos.

Az oltásra jelentkezett idősek 90 százaléka és a regisztrált 18-59 év közöttiek közel fele (49,6 százalék) is már megkapta az oltást. Most már bármely regisztráltnál csöröghet az oltásra hívó telefon. Ma és szombaton újabb lehetőséget kapnak a soron kívüli oltásra a regisztrált pedagógusok, bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!