<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Politico összeszedte a lehetőségeket.

A Politico sorra vette, melyek a lehetséges kiemenetelei Magyarország számára az olajembargóról szóló vitának. 

A lap szerint ezek az opciók merülnek fel: 

  1. Nem csak 2024 végéig adnának időt Magyarországnak, hanem tovább is (és Szlovákiának), miután az Orbán-kabinet 5 évet követel. 
  2. A magyar fél több pénzt kapna. A kormány köztudomásúlag folyamatosan alkudozik, ami viszont biztos, hogy a nagyobb tételt is valószínűleg csak akkor folyósítják, ha a magyar vezetés kezeli a korrupciót és visszaállítja a fékeket, illetve ellensúlyokat.
  3. 26-os körben kötik meg az egyezményt, Orbán nélkül, ami nagy csapás volna az EU egységére nézve, de már létezik, mint opció.
  4. Az olajra nem terjedne ki a megtorló intézkedés, azaz elhalasztanák a bojkottot. A célpont így a Sberbank, jó pár Kreml-közeli személyiség, több sajtóorgánum és lobbista volna. Ez viszont hitelességvesztéssel járna.
  5. Csak a hajón szállított kőolajra mondanák ki a tilalmat, csövön (a Barátság-vezetéken) át továbbra is érkezhetne az orosz energiahordozó. Ez Orbán győzelmét jelentené.

Vannak még problémák azért az egyeztetésben. Fotó: DepositphotosVannak még problémák azért az egyeztetésben. Fotó: Depositphotos

A soros francia elnökség és az Európai Tanács vezetője, Charles Michel továbbra is úgy gondolja, hogy össze lehet hozni az egyezményt a hétfő-keddi uniós csúcson. Ugyanakkor Ursula von der Leyen kételkedik a sikerben, míg Orbán a Michel küldött levélben – a szervezet egységét hangoztatva – közölte: egyáltalán nem akarja, hogy az állam- és kormányfők napirendre tűzzék a kérdést – emlékeztet a Politico. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.