TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. június 17. 20:39
MTI

Londoni pénzügyi elemzők friss előrejelzései szerint a kínai-amerikai kereskedelmi konfliktus a világgazdaság egészében jelentősen rontja a befektetői hangulatot, és emiatt az eddig vártnál lassabb globális növekedés várható a következő két évben.

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő hétfőn Londonban ismertetett 37 oldalas új negyedéves világgazdasági prognózisában közölte: annak ellenére is csökkentette a globális hazai össztermék (GDP) növekedésére szóló becsléseit, hogy alapeseti forgatókönyve nem számol újabb amerikai importvámok bevezetésével a kínai-amerikai kereskedelemben.

A Fitch felülvizsgált előrejelzése szerint a világgazdaság növekedési üteme az idén 2,8 százalékra lassul a tavaly mért 3,2 százalékról. Ez változatlan prognózis, de a cég a 2020-ra szóló globális becslését 2,8 százalékról 2,7 százalékra rontotta, és 2021-re is ugyanilyen ütemű növekedést vár.

A globális átlagon belül a hitelminősítő Kínában az eddigi 6,1 százalék helyett 6 százalékos, az amerikai gazdaságban 1,9 százalék helyett 1,8 százalékos GDP-növekedéssel számol jövőre.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.