<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ez történt az elmúlt órákban az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

 • Továbbra is súlyos harcok zajlanak Kelet-Ukrajnában, jelentette ki Volodimir Zelenszkij éjjeli videóüzenetében. Az ukrán elnök szerint a Donyeck térségében Kurakhova városát ért orosz támadásban tíz ember vesztette életét. 
   
 • 1888 ukrán települést szabadított fel eddig az ukrán hadsereg, mondta Volodimir Zelenszkij. Ugyanakkor csaknem ugyanennyi ukrán város és falu még megszállás alatt van, fűzte hozzá az ukrán elnök.         

Súlyos harcokról számolt be Zelenszkij. Fotó: MTI/EPA/ukrán elnöki sajtóhivatal
Súlyos harcokról számolt be Zelenszkij. Fotó: MTI/EPA/ukrán elnöki sajtóhivatal

 • Több mint ezer alkalommal hajtott végre támadást Oroszország az ukrajnai áramhálózat ellen ukrán közlések szerint. A támadásokat rakétákkal és gránátokkal követték el. A támadásokat rakétákkal és gránátokkal követték el. Az energia-infrastruktúra károsodott, de továbbra is működik az Ukrenergo hálózat-üzemeltető cég szerint.
   
 • Csökkent az atomháború veszélye a német kancellár szerint. Olaf Scholz a német Funke médiacsoportnak és a francia Ouest-France újságnak az mondta: Oroszország felhagyott azzal a fenyegetéssel, hogy atomfegyvereket vet be. A nemzetközi közösség ugyanis jelezte számára, hogy ezt vörös vonalnak tekinti, fűzte hozzá.
   
 • Az ukrán-magyar határszakaszon szerdán 4682-an léptek be Magyarország területére, a román-magyar határszakaszon belépők közül 3755 személy nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

  A beléptetettek közül a rendőrség 121 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

  Vonattal 20 ember, köztük 11 gyermek érkezett szerdán Budapestre az ukrajnai háború elől.

(Forrás: Spiegel, MTI)