<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p


			
		
		


		
		

Továbbra is borotvaélen táncolnak a hazai tulajdonú ruházati divatáru és cipőkereskedők, noha a nyár kissé javított helyzetükön. A plázákban működők munkaerőgondokkal küzdenek, mozgásterük nagyon beszűkült a bérbeadókkal folytatott tárgyalásokon. Elvileg segíthetne a moratórium meghoszabbítása, de a hitelt akkor is ki kellene termelni. Ráadásul a járvány negyedik hulláma sem ígér jót, kevesebben, kevesebbet fognak költeni náluk.

A nyári hónapokban ledolgoztak valamit a 2019-20-as forgalmi veszteségeikből a hazai tulajdonú ruházati divatáru és cipő kiskereskedők. De ez csak szépségtapasz, gondjaik hegyekben állnak. A lakossági költések terén vegyes a trend: a prémium termékekkel foglalkozók kedvezőbb, a többiek rosszabb időszakra számítanak az ősz beköszöntével – vázolta a helyzetet lapunknak Sugár György, a több nyugati ruházati márka kereskedelmével foglalkozó Boston Group ügyvezetője. A csoport bevásárlóközpontokban működtet közel 50 egységet, a vezető azonban közvetlen információkkal bír más hazai tulajdonú üzlethálózatokról is.

A ruházati divatárusok vannak a legrosszabb helyzetben (fotó: Mester Nándor)A ruházati divatárusok vannak a legrosszabb helyzetben (fotó: Mester Nándor)

Mérései szerint az érintett egységek egy részében a forgalom (vagyis az elköltött összeg) dinamikusan növekedett az elmúlt pár hónapban. Annak ellenére történt ez, hogy nagyon kevés volt a turista és kevesebb volt a fiatal vásárló is.

Aki bement az üzleteinkbe, az célzottan érkezett és vásárolni is akart. De senkit ne tévesszen meg a forgalom összegszerű emelkedése. A bevásárlóközpontokban az oda belépők száma is kritikusan fontos, de a boltok bérlőinek a hozzájuk belépők száma a legfontosabb, ennél a mutatónál azonban 20-30 százalékos az elmaradás a békeévnek számító 2019-hez képest.”

- közölte, utalva arra is, hogy a betérő fiatalok sokkal jobban megnézik, hogy mit vesznek, milyen anyagból van a termék, hogyan lehet mosni, stb. Sokkal környezet-tudatosabbak és az online vásárlásokban is ők járnak élen. Mindezt figyelembe véve nincsenek impulzusvásárlások sem.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.