<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mérhetően csökkentette az árstop az inflációt a Kormányinfón elhangzottak szerint.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy 4,4 százalékkal mérsékelte a négy árstop az inflációt, elemenként 1-2 százalékkal. Mint mondta, továbbra is fontosnak tartják, hogy mérsékeljék az inflációt a kormányzati intézkedésekkel.

Kormányinfó 2022. április 21-én. Fotó: MTI/Bruzák NoémiKormányinfó 2022. április 21-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az árstopok meghosszabbítása kapcsán Gulyás Gergely elmondta, hogy ezekről külön-külön dönt majd a kormány, az élelmiszerárak befagyasztása esetében azonban sürget az idő, hiszen az intézkedésről a jövő héten dönteni kell.

Mi lesz a rezsicsökkentéssel?

Gulyás Gergely újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy nehezen becsülhető, hogy mennyibe kerül majd a rezsicsökkentés fenntartása, mivel nem tudni, hogy az energiaárak meddig maradnak a jelenlegi szinten. Mint mondta, a szükséges forrás előteremtésére azonban van tervük.

Rezsikompenzációra az önkormányzatok azonban továbbra sem számíthatnak a kormány jelenlegi tervei szerint.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.