<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A független képviselő, egy meg nem nevezett személy segítségével, a keleti vakcinákról szóló dokumentumok átsatírozott részeinek megfejtette a tartalmát. Az iratokat a Transparency International (TI) perelte ki, de a bírói döntés ellenére a kormány nem akarta, hogy minden részlet nyilvánosságra kerüljön.

Hadházy Ákos szerint a kormány nem véletlenül akarta eltitkolni a besatírozott szövegeket. Fontos információk derültek ki számára az eltakart részekből.

A TELJESKÖRŰ HELYES LABORATÓRIUMI GYAKORLAT MEGÁLLAPÍTÁSÁRA ÉS ELLENŐRZÉSÉRE NEM VOLT LEHETŐSÉG.

- A dokumentáció a gyártásfejlesztés KÍSÉRLETI STÁDIUMÁT, LABOR MÉRETŰ (5 literes) gyártási eljárást mutat be, melynek több lépése manuálisan, sterilfülke alatt történik, ami NÖVELI A HIBAFORRÁSOK, így az inkonzisztens gyártás lehetőségét.

- Több lényeges, a hatékonyságot és biztonságot érintő vizsgálat hiányzik.

- A készítmény hatóértéke nem állapítható meg pontosan.

- Így a készítmény stabilitásáról sem tudhatunk pontosat.

- Fentiek alapján a klinikai és preklinikai vizsgálatok sem értékelhetőek.

- A szennyezések feltérképezéséről, az ettől való mentességről nincs elég adat.

- Vírus kontaminációval való rizikóelemzést nem adtak be.

- A hatóanyagtartalom vizsgálati módszere elavult és pontatlan.

- Ami eredetileg nem volt kitakarva, de így is elképesztő: a vírus tartalmat eleve nagyon tág érték között adják meg, egyes ampullák hatóanyagtartalma között háromszoros (!) eltérés is lehet.

- A vektor (S fehérjét kódoló gént bejuttató) adenovírus nem szaporodhat elvileg, de az oroszok szabályozása jóval lazább az európai követelményeknél: a kitakart rész szerint az orosz határérték az EZERSZERESE az európainak (ezerszer több, génmódosított szaporodóképes vírus maradhat a vakcinájukban).

- A fertőzőképes vírusok számát nem is vizsgálják rutinszerűen.

- Citotoxicitás vizsgálatot nem végeznek.

A politikus szerint a kormány gyakorlatilag orosz rulettet játszott a Szputnyik nevű vakcina beszerzésekor.

Hadházy úgy véli, a kínai oltások esetében még a Szputnyiknál is rosszabb a helyzet, ott dokumentumok sem voltak. A politikus szerint nem maradhat el az ügyben érintettek felelősségrevonása, mert több százezer ember életével játszottak.

Hadházy úgy tudja, a tudósok felsőbb nyomásra mondtak igent a vakcinák használatára és maradtak később is csendben. A bíráló bizottság tagjaival titoktartási klauzulát is aláírattak. Falus András immunológus professzor most szemtanúként tárta fel a keleti vakcinák engedélyezésének történetét. Ő az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYÉI) szakértői bizottságának volt a tagja, de lemondott, mert úgy vélte, érdemi vizsgálatok nélkül kellett dönteniük.