<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Európai Bizottság szerdán közbeszerzési keretszerződést írt alá a GlaxoSmithKline gyógyszeripari vállalattal az Adjupanrix néven forgalomba hozott, pandémiás influenza elleni oltóanyag európa uniós megvásárlására vonatkozóan

A szerződéshez, amelynek értelmében egy világméretű influenzajárvány kitörésekor az uniós érintettek szükség esetén akár 85 millió adag oltóanyagot vásárolhatnak, egyelőre 12 uniós tagállam csatlakozott - írja az MTI.

Már az influenza elleni oltás van terítéken az EU-ban. Fotó: Pixabay
Már az influenza elleni oltás van terítéken az EU-ban. Fotó: Pixabay

A bizottság szerint egy világméretű influenzajárvány egy olyan új influenzatörzs által okozott globális járvány lenne, amellyel szemben az emberi szervezetben alig vagy egyáltalán nem áll fenn immunitás.

"Bár az influenzajárványok bekövetkeztét nehéz megjósolni, fontos, hogy felkészüljünk rájuk" - olvasható a sajtóközleményben.

A hír azért érdekes, mert jelenleg több országban is a koronavírus hatodik hulláma okoz problémát, és sok állam már az omikron-specifikus vakcinákra vár.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.