<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A főváros döntött a maszkviselésről és az idősotthonok látogatási tilalmáról.

"Arra kérik a budapestieket, hogy hordjanak maszkot a közösségi közlekedésen, és kijárási tilalmat rendelnek el a fővárosi idősotthonokban november másodikától" - közölte Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes közös sajtótájékoztatójukon.

November 2-tól látogatási tilalom jön az idősotthonokban. Fotó: DepositphotosNovember 2-tól látogatási tilalom jön az idősotthonokban. Fotó: Depositphotos

Karácsony Gergely a fővárosi operatív törzs döntéseiről tájékoztatva elmondta, hogy az országos átlagnál nem rosszabb a járványhelyzet Budapesten, de itt az ideje, hogy lépésükkel cselekvésre ösztönözzék akár a kormányt is. 

A fővárosi önkormányzat ugyan nem tudja kötelezővé tenni a maszkviselést a közösségi közlekedési eszközökön, hiszen a kormány nem adta meg ehhez a jogosítványt, de arra kérik a budapestieket, hogy tegyék fel a maszkot. Kérik továbbá, hogy a kormány fontolja meg a beltéri maszkviselés előírását - mondta Karácsony.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes közölte, döntöttek, s kijárási tilalmat rendelnek el a fővárosi és a Főváros fenntartásában működő idősotthonokban november másodikától. A családtagokkal történő eltávozás ugyanakkor megengedett, amennyiben a családtagok védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Visszatérés esetén azonban izolációra kerül majd sor.

Szintén előírják az intézményekben a kötelező maszkviselést, és továbbra is csak érintésmentes látogatásra lesz lehetőség - tette hozzá. A végstádiumban lévő idős lakók számára továbbra is biztosítják a látogatás lehetőségét.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.