<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A most szignózott 40 milliárdos csomagból humanitárius és katonai támogatásra is jut majd. 

Az Egyesült Államok közel 40 milliárd dollár értékben segélyt nyújt Ukrajnának – írja a Guardian a Reuters információra hivatkozva.

A hír azután érkezett, hogy az amerikai szenátus csütörtökön jóváhagyta Joe Biden hatalmas új katonai és humanitárius segélytörvénytervezetét Ukrajnának, az elfogadáshoz szükséges végső szavazás pedig nemrég 86 igen, 11 nem szavazattal pozitív végeredményre jutott.

Biden aláírta. Fotó: DepositphotosBiden aláírta. Fotó: Depositphotos

Zelenszkij megköszönte

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy fogalmazott, hogy hálás Joe Bidennek, miután az amerikai elnök szombaton aláírta a támogatási csomagot. Mint mondta,

Biden elnök és az amerikai nép vezető szerepe az orosz agresszor elleni harc támogatásában döntő fontosságú. Várjuk az új, erőteljes védelmi támogatást. Ma nagyobb szükség van rá, mint valaha.

Oroszország kitiltotta Bident

A csomag aláírása után nem sokkal az orosz külügyminisztérium bejelentette, hogy beutazási tilalmakat rendel el több amerikai számára. Joe Biden elnök, Antony Blinken külügyminiszter és William Burns CIA-vezér sem léphet be Oroszország területére ennek értelmében. 

(The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.