2019. április 11. 05:46

A köztársasági elnöknek kell jelölnie valakit, aki nem biztos, hogy Patyi András lesz.

Feltűnően visszafogottan beszélt Patyi András lehetséges jelöléséről a Közigazgatási Felsőbíróság élére a múltkori Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter. Korábban, ha szóba került a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) korábbi rektorának jelölése a posztra, a Miniszterelnökséget vezető miniszter - jelezve, hogy nem született még döntés az elnök személyéről - nem mulasztotta el az alkalmat, hogy kiemelje Patyi alkamasságát.

Patyi András (forrás: mno) Patyi András (forrás: mno)

Ez most elmaradt, amikor újra szóba hoztuk a témát. Gulyás legutóbbi tájékoztatóján kérdésünkre - mikor várható az elnök megválasztása, és igazak-e az értesülések, hogy az esélyesnek tartott Patyi már nem élvez bizalmat - a lényegre szorítkozva annyit közölt, hogy nem született személyi döntés, a jelölés egyébként is a köztársasági elnök dolga, a parlament várhatóan június 15-ig hagyja jóvá a kinevezést. Hozzátette, hogy kétharmados döntésről van szó.

A Patyival kapcsolatos kérdésre viszont nem adott választ, pedig korábban, amikor megemlítettük, hogy őt tartják esélyesnek a posztra, Gulyás - jelezve, hogy nincs még döntés ez ügyben - rendre szánt legalább egy mondatot Patyi képességeinek, szakmai alkalmasságának kiemelésére. Ezúttal azonban nem kapott dicsérő szavakat Patyi.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

Lapunk tavaly nyár elején írt arról elsőként a sajtóban, hogy az NKE élén váltás várható, a rektor, Patyi András helyére Koltay András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense kerülhet. A cserére nyár végén sor került, Patyi pedig visszatért a Kúriára. Több törvénykezési aktus is történt ebben az időszakban, ami azt erősítette, hogy Patyi lesz az új, 2020-tól induló Közigazgatási Felsőbíróság elnöke.

Az elmúlt hetekben azonban olyan értesülésekről lehetett hallani - például a hvg.hu oldalán -, hogy gyengültek Patyi esélye, más jelöltek kerültek képbe. A szóba hozott másik jelölt utóbb cáfolta a lap értesülését. Lapunkhoz is eljtutott azonban olyan pletyka, hogy Patyi már nem élvez teljes bizalmat, és ez nem a szakmai munkájával áll összefüggésben. Információink szerint azonban a magántermészetű ügy ellenére továbbra sem kizárt, hogy Patyi kapja meg az elnöki posztot, de esélyeit mindenképpen csökkentik a történtek.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.