2019. április 11. 05:46

A köztársasági elnöknek kell jelölnie valakit, aki nem biztos, hogy Patyi András lesz.

Feltűnően visszafogottan beszélt Patyi András lehetséges jelöléséről a Közigazgatási Felsőbíróság élére a múltkori Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter. Korábban, ha szóba került a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) korábbi rektorának jelölése a posztra, a Miniszterelnökséget vezető miniszter - jelezve, hogy nem született még döntés az elnök személyéről - nem mulasztotta el az alkalmat, hogy kiemelje Patyi alkamasságát.

Patyi András (forrás: mno) Patyi András (forrás: mno)

Ez most elmaradt, amikor újra szóba hoztuk a témát. Gulyás legutóbbi tájékoztatóján kérdésünkre - mikor várható az elnök megválasztása, és igazak-e az értesülések, hogy az esélyesnek tartott Patyi már nem élvez bizalmat - a lényegre szorítkozva annyit közölt, hogy nem született személyi döntés, a jelölés egyébként is a köztársasági elnök dolga, a parlament várhatóan június 15-ig hagyja jóvá a kinevezést. Hozzátette, hogy kétharmados döntésről van szó.

A Patyival kapcsolatos kérdésre viszont nem adott választ, pedig korábban, amikor megemlítettük, hogy őt tartják esélyesnek a posztra, Gulyás - jelezve, hogy nincs még döntés ez ügyben - rendre szánt legalább egy mondatot Patyi képességeinek, szakmai alkalmasságának kiemelésére. Ezúttal azonban nem kapott dicsérő szavakat Patyi.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

Lapunk tavaly nyár elején írt arról elsőként a sajtóban, hogy az NKE élén váltás várható, a rektor, Patyi András helyére Koltay András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense kerülhet. A cserére nyár végén sor került, Patyi pedig visszatért a Kúriára. Több törvénykezési aktus is történt ebben az időszakban, ami azt erősítette, hogy Patyi lesz az új, 2020-tól induló Közigazgatási Felsőbíróság elnöke.

Az elmúlt hetekben azonban olyan értesülésekről lehetett hallani - például a hvg.hu oldalán -, hogy gyengültek Patyi esélye, más jelöltek kerültek képbe. A szóba hozott másik jelölt utóbb cáfolta a lap értesülését. Lapunkhoz is eljtutott azonban olyan pletyka, hogy Patyi már nem élvez teljes bizalmat, és ez nem a szakmai munkájával áll összefüggésben. Információink szerint azonban a magántermészetű ügy ellenére továbbra sem kizárt, hogy Patyi kapja meg az elnöki posztot, de esélyeit mindenképpen csökkentik a történtek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.