2p

Tudnak a problémáról, de nem sietnek hamar megoldást találni rá.

Ismerik a gázszámlák körüli problémákat, ám 2025 előtt nem valószínű, hogy meg tudják oldani azokat, mert a teljes informatikai rendszer átalakításával jár – mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter az RTL Híradónak.

A számlákkal több probléma is van. Az egyik legsúlyosabb, hogy az idei ősz meleg volt, azaz az MVM szempontjából nyárnak számított. Ezért például szeptemberben a megszokott 37 köbméteres rezsicsökkentett gázmennyiség helyett csak 17-18 köbmétert számoltak el kb. 102 forinttal. Így azok, akik amúgy nemcsak fűtenek, hanem főznek vagy meleg vizet is előállítanak gázzal, a megszokotthoz képest 10-15 ezer forinttal magasabb számlát kaphattak. Hasonló volt az egész október és november eleje is. Ekkor, miközben többen már befűtöttek, szinten jóval kevesebb kedvezményes gáz járt a korábbihoz képest.

Mindez azoknál okoz értetlenséget, akik amúgy beleférnek az éves rezsicsökkentett keretbe (jellemzően 1800 köbméter), de

most mégis versenypiaci árat is fizettek.

A rendszer egyébként később korrigálja ezt, azaz "visszaszámláznak", de a fogyasztók akár hónapokon keresztül is megelőlegeznek az MVM-nek egy jelentősebb összeget.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!