2019. november 4. 19:26

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook oldalán jelentette be, hogy elfogadja Orbán Viktor kormányfő meghívását a szerdai kormányülésre, ahol a fővárosi fejlesztések jövőjéről tárgyalnak.

Karácsony Gergely összellenzéki főpolgármester szerint ahhoz, hogy

„Magyarországon, benne Budapesten újra normális legyen a közélet, legelőször is normálisan kell viselkedniük a választott vezetőknek. Mivel Budapest fejlesztése a városvezetés és a kormány együttműködését igényli, azt tartja normálisnak, hogy megválasztásom után találkozót kezdeményezzek a miniszterelnökkel. Megjött a válasz, és úgy normális, ha a meghívást elfogadom, a szerdai kormányülésen részt veszek."

 

Karácsony Gergely Orbán Viktor meghívását a közös munka kezdetének tekinti. A későbbiekben több száz ügyben kell együttműködniük, hol vitázva, hol egyetértve a budapesti fejlesztésekről. Majd azzal folytatja, hogy az új fővárosi közgyűlés alakuló ülésén néhány ügyben már döntést is hoznak. Ezeket fogja képviselni a kormányülésen, például a Városliget, vagy a Római-part ügyében. 

Bár a bejegyzésben azt írja, hogy

„az a normális, ha foggal-körömmel ragaszkodnak ahhoz a programhoz, amelynek képviseletére felhatalmazást adtak a budapestiek.” A Városliget beépítése elleni harcos fellépésből az alakuló ülésre annyi maradt, hogy „nem értenek egyet olyan beruházások megvalósításával, amelyek kivitelezése érdemben még nem kezdődött el. Így különösen nem értenek egyet azzal, az Új Nemzeti Galéria megépüljön Városligetben.

Ilyen formán a Néprajzi Múzeum, a Zene Háza és a Pannon Park befejezése elé nem gördítenének akadályt. 

Karácsony Gergely szerint az a fontos, hogy a „kevesek érdekei helyett mindig a többséget szolgáljuk, a jelen csillogása és a fenntartható jövő közül mindig a jövőt, a beton helyett a fákat, a presztízsszempontok helyett pedig a budapestiek jobb életminőségét választjuk. Így készülök a holnapi fővárosi közgyűlésre és a szerdai kormányülésre is”.

Nagyon sokan szóltak hozzá a bejegyzéséhez. A többség csalárdságot gyanított a kormányfői meghívásban, így óva intette a városvezetőt, míg mások a fővárosi választói akarat harcos képviseletére kérték fel.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.