TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook oldalán jelentette be, hogy elfogadja Orbán Viktor kormányfő meghívását a szerdai kormányülésre, ahol a fővárosi fejlesztések jövőjéről tárgyalnak.

Karácsony Gergely összellenzéki főpolgármester szerint ahhoz, hogy

„Magyarországon, benne Budapesten újra normális legyen a közélet, legelőször is normálisan kell viselkedniük a választott vezetőknek. Mivel Budapest fejlesztése a városvezetés és a kormány együttműködését igényli, azt tartja normálisnak, hogy megválasztásom után találkozót kezdeményezzek a miniszterelnökkel. Megjött a válasz, és úgy normális, ha a meghívást elfogadom, a szerdai kormányülésen részt veszek."

 

Karácsony Gergely Orbán Viktor meghívását a közös munka kezdetének tekinti. A későbbiekben több száz ügyben kell együttműködniük, hol vitázva, hol egyetértve a budapesti fejlesztésekről. Majd azzal folytatja, hogy az új fővárosi közgyűlés alakuló ülésén néhány ügyben már döntést is hoznak. Ezeket fogja képviselni a kormányülésen, például a Városliget, vagy a Római-part ügyében. 

Bár a bejegyzésben azt írja, hogy

„az a normális, ha foggal-körömmel ragaszkodnak ahhoz a programhoz, amelynek képviseletére felhatalmazást adtak a budapestiek.” A Városliget beépítése elleni harcos fellépésből az alakuló ülésre annyi maradt, hogy „nem értenek egyet olyan beruházások megvalósításával, amelyek kivitelezése érdemben még nem kezdődött el. Így különösen nem értenek egyet azzal, az Új Nemzeti Galéria megépüljön Városligetben.

Ilyen formán a Néprajzi Múzeum, a Zene Háza és a Pannon Park befejezése elé nem gördítenének akadályt. 

Karácsony Gergely szerint az a fontos, hogy a „kevesek érdekei helyett mindig a többséget szolgáljuk, a jelen csillogása és a fenntartható jövő közül mindig a jövőt, a beton helyett a fákat, a presztízsszempontok helyett pedig a budapestiek jobb életminőségét választjuk. Így készülök a holnapi fővárosi közgyűlésre és a szerdai kormányülésre is”.

Nagyon sokan szóltak hozzá a bejegyzéséhez. A többség csalárdságot gyanított a kormányfői meghívásban, így óva intette a városvezetőt, míg mások a fővárosi választói akarat harcos képviseletére kérték fel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.