<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Jelentősen bővül az Építési és Beruházási Minisztériumhoz tartozó Országos Építészeti Tervtanács hatásköre.

Egy friss kormányrendelet jelentősen kibővítette a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz tartozó Országos Építészeti Tervtanács hatáskörét - derül ki a Magyar Közlönyből.

Míg eddig e testület csak a nemzeti emlékhelyekkel, kiemelt műemlékekkel és egyes magasépületekkel foglalkozott, addig a jövőben már véleményezheti minden, az állami magasépítési beruházások megvalósításáról szóló törvény szerinti állami magasépítési beruházás építészeti-műszaki dokumentációját.

Mától pedig már az 5000 négyzetméter összes hasznos alapterületet meghaladó épületek és az egy építési telken 1500 négyzetméter összes hasznos alapterületet meghaladó és legalább hat lakásból álló többlakásos, új építésű lakóépületek építészeti-műszaki dokumentációját is górcső alá veheti a testület, s a rendelet szerint a megváltozott előírásokat a már folyamatban lévő beruházásokra is alkalmazni kell.

Lázár János az idén Klasszis Klubunk vendége volt, a beszélgetést itt nézhetik meg:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.